Mamaliguta in straturi cu bacon si cabanos

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2012 | 3720 vizualizari

 

nu am gatit ceva special azi, de ziua Romaniei, dar pt cina mi-a venit o pofta nebuna de mamaliguta pe care o facea mama mereu, iarna, cu carnat de casa...o nebunie...4

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 5 lg malai
  • 2 cubulete de branza topita
  • 2 lg ulei
  • un fir de cabanos
  • cateva felii de bacon afumat
  • branza feta, cam 300 g
  • 2-3 lg de smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi cu bacon si cabanos:

Punem apa  la fiert , adaugam sare si ulei, faina in ploaie si amestecam energic, adaugam si branzica topita si lasam sa fiarba la foc mic. Separat prajim un pic in 2 lg de ulei cabanosul si baconul.

Luam un castron, razuim un pic de branzica, punem 2 lg de mamaliga si una de ulei deasupra, cald.

Nivelam frumos, formand un strat, apoi punem cateva bucatele de cabanos, iar branzica si apoi iar 2 lg de mamaliga.

Iar intindem si mai repetam operatiunea o data, sa iasa trei straturi.

Deasupra radem multa branza , asezam feliile de bacon si cabanos, punem cateva gramajoare de smantana si gata  de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi cu bacon si cabanos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

adasev12 1

02.12.2012, 13:18

laurenta...
rocsi...asa e!
buni...esti tare
jolygina, romaneasca si nu prea, dupa unii, dar...buna

adasev12 1

02.12.2012, 13:19

lavinia, elena_daria...
elucu...asa e
deyu...

Sim0na 1

02.12.2012, 20:24

ce mult imi place si mie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)