Mancare ardeleneasca de mazare cu smantana

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 13 Iun 2011 | 10999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mazare
  • 1 morcov mare ras
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cu varf smantana
  • 1 frunza mica dafin
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • oua – pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare ardeleneasca de mazare cu smantana:

Calim morcovul ras.

Punem mazarea curatata si spalata la fiert cu apa cat o acopera. Adaugam morcovul calit si frunza de dafin. Dupa ce s-a fiert mazarea, adaugam smantana (amestecata cu faina) si o parte din patrunjelul tocat.

Lasam sa fiarba inca 5 minute si apoi oprim focul. Punem restul de patrunjel verde si amestecam.

Servim mancarea calda cu ou ochi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare ardeleneasca de mazare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

divainbucatarie 1

14.06.2011, 16:25

multumesc claudia!

divainbucatarie 1

14.06.2011, 16:26

kamy, pt ca in ardeal se gateste mai mult cu smantana, in sud si moldova cu suc de rosii ...

divainbucatarie 1

14.06.2011, 16:27

Multumesc sufletista!
Multumesc Luk!
Multumesc Vladimir!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu cartofi si carnati