Mancare de cartofi la cuptor

de iry-gabriela in Mancaruri de post, 16 Feb 2012 | 18785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de cartofi,
  • 2 cepe,
  • un morcov,
  • 3 linguri de orez,
  • 3 linguri de bulion,
  • 3 linguri de ulei,
  • piper ,
  • secretul gustului ,
  • patrunjel
  • foi dafin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi la cuptor:

Cartofii se curata si se spala dupa care se taie pe jumate si apoi rondele. Ceapa se curata si se spala dupa care se toaca. Morcovul se spala si se da pe razatoarea mare.

Se pun intr-un vas termorezistent 3 linguri de ulei peste care se adauga un rand de cartofi, unul de ceapa, unul de morcov, piper, foi dafin, apoi iar unul de cartofi, unul de morcov, unul de ceapa ...ultimul fiind de cartofi. Bulionul se desface cu o cana de apa. Peste cartofi se pune orezul spalat si apoi se adauga bulionul. La final se aduga secretul gustului si se acopera cu apa.   

Se da la cuptor la foc potrivit la inceput acoperit ca sa fiarba inabusit, iar apoi se lasa descoperit  pentru a scadea apa. Dupa ce se scoate de la cuptor se presara cu patrunjel verde (eu nu am avut patrunjel dar am pus marar care este la fel de bun). Se serveste cald sau rece, dupa preferinta, sau cu gogosari in otet! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tocana de cartofi de post