Mancare de cartofi noi si mazare

de MotanLaOale in Mancaruri de post, 10 Iun 2011 | 11626 vizualizari

 

Este o mancare foarte buna care imbina gustul cartofilor noi cu gustul dulce al mazarei verde proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 kg mazare pastai
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi marar
  • 3-4 linguri ulei
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi noi si mazare:

Cartofii se curata (eu ii frec cu un burete de sarma folosit numai pentru aceasta) se spala si se taie in bucati.

Mazarea se curata si se spala.

Ceapa se curata se spala si se toaca.

Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 1-2 minute.

Se adauga mazarea se pune apa si se lasa la fiert 10 minute.

Se adauga cartofii, se pune apa cat sa-i acopere si se mai fierbe 15-20 minute.

Cand sunt facuti cartofii se pune sare, piper, zahar si pasta de tomate si se mai da un clocot.

Se pune in cuptorul incins 10-15 minute ca sa scada sosul si sa se rumeneasca putin.

Se pune mararul, se amesteca bine, se mai tine in cuptor 5 minute si este gata.

Se serveste ca atare sau garnitura la fripturi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi noi si mazare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de Boeuf (post)