Mâncare de ceapă cu pui în sos de vin

de ionix in Pui, 28 Mar 2010 | 3221 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • Circa 1kg si ½ de ceapa
  • 1 pui fara spate (2 pulpe+2aripioare+piept)
  • ½ capatana de usuroi mare
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • Sare, piper
  • 2-3 Foi de dafin
  • ¼ lingurita cu busuioc

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de ceapă cu pui în sos de vin:


Intr-o cratita se pun la incins doua linguri cu apa.


Ceapa o curatam, spalam, taiem julien si o punem in apa clocotita amestecand intruna.


Puiul il spalam, cuatam de piele, transam si-l punem peste ceapa.


Lasam sa se caleasca un pic si adaugam 3-4 catei de usturoi taiati feliute.


Adaugam putina apa calda, punem un capac pe cratita si lasam la inabusit 10-15 min.


Dupa ce carnea a inceput sa-si schimbe culoarea adaugam vinul, punem capacul la loc si lasam sa fiarba bine circa 20 de min.


Dupa 20 de min adaugam pasta de tomate dizolvata in apa calda, apa suficienta cat sa acopere la limita carnea.


Punem pasta de tomate, sare, piper, busuiocul si foile de dafin.


De data asta nu mai punem capacul si lasam sa fiarba la foc mediu pana scade un pic.


Spre final adaugam restul de usturoi si mai lasa 5-10 min.


Se serveste cu o mamaliguta calda.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de ceapă cu pui în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

rivka 1

09.04.2010, 09:47

azi o fac iar pentru maine!

ionix 1

09.04.2010, 10:09

sa-nteleg ca sotul este fan ... si mie-mi place ceapa facuta asa cu mamaliguta sa postezi

Oana 1

09.04.2010, 13:29

Tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de ceapa