Mâncare de fasole boabe

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 11 Apr 2012 | 6685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole cu bobul mare,
  • 1 ceapă mare,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 linguriță boia dulce,
  • 1 linguriță boia iute,
  • 1 linguriță cimbru,
  • 500 ml suc de roșii,
  • 1 frunză dafin,
  • o legătura mărar,
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de fasole boabe:

Fasolea se pune în apă rece de seara până dimineața. Dimineața se schimbă apa și se pune la fiert 30 minute în oala sub presiune și aprox 1 oră în oala normală cu capac.


Ceapa tocată mărunt se călește în uleiul încins până devine aurie. Adăugăm boiaua dulce, boiaua iute și cimbrul și le călim 2-3 minute.

Stingem cu sucul de roșii. Adăugăm fasolea boabe fiartă și o frunză de dafin. Dacă doriți mai mult sos puteți adăuga si din apa în care a fiert. Lăsăm la foc potrivit pentru aprox 15 minute. Adăugăm mărarul tocat mărunt și condimentăm cu sare.


Servim cu murăturile preferate - castraveți, gogonele, gogoșari etc.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

deyutzky 1

12.04.2012, 00:04

Alinutza80 1

12.04.2012, 19:45

jolygina 1

14.05.2012, 20:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu spanac - de post