Mâncare de fasole boabe

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 11 Apr 2012 | 10600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole cu bobul mare,
  • 1 ceapă mare,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 linguriță boia dulce,
  • 1 linguriță boia iute,
  • 1 linguriță cimbru,
  • 500 ml suc de roșii,
  • 1 frunză dafin,
  • o legătura mărar,
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de fasole boabe:

Fasolea se pune în apă rece de seara până dimineața. Dimineața se schimbă apa și se pune la fiert 30 minute în oala sub presiune și aprox 1 oră în oala normală cu capac.

Ceapa tocată mărunt se călește în uleiul încins până devine aurie. Adăugăm boiaua dulce, boiaua iute și cimbrul și le călim 2-3 minute.
Stingem cu sucul de roșii. Adăugăm fasolea boabe fiartă și o frunză de dafin. Dacă doriți mai mult sos puteți adăuga si din apa în care a fiert. Lăsăm la foc potrivit pentru aprox 15 minute. Adăugăm mărarul tocat mărunt și condimentăm cu sare.

Servim cu murăturile preferate - castraveți, gogonele, gogoșari etc.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)