Mancare de fasole boabe cu sunca

de T I M E A in Mancaruri de legume, 9 Feb 2014 | 5817 vizualizari

 

In timpul saptamanii cand nu avem foarte mult timp liber pentru gatit, putem apela la preparate rapide chiar daca folosim si ceva din conserva. Mie imi place mult fasolea asta cu bob mare si rosu si e foarte gustoasa in combinatia pe care o prezint mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva mica de fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 rosie
  • 200 ml suc de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • un pic de cimbru uscat
  • 4-6 felii sunca Padurea Neagra
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole boabe cu sunca:

Curatam si spalam legumele dupa caz.

Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le calim intr-un vas in care am pus putin ulei.

Rosia o decojim, o taiem cubulete mici si o adaugam in vas. Lasam sa se caleasca 2-3 minute.

Scurgem apa de din conserva de fasole, punem fasolea intr-o sita si o spalam sub jet de apa rece.

Turnam fasolea peste legume si amestecam.

Adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba aprox 10 minute timp in care potrivim de sare si piper si adaugam cimbrul uscat.

Feliile de sunca le prajim pe ambele parti si le servim cu mancarea de fasole.

Pofta mare! 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt doar pt doua persoane, daca vreti cantitate mai mare folositi 2 cutii de fasole sau o cutie mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole boabe cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnaciori