Mancare de fasole cu cap de piept de porc afumat

de Andra_Constantinescu in Porc, 27 Aug 2015 | 2212 vizualizari

 

Ador fasolea si daca a avut gust de afumatura a fost si mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe;
  • 600 g cap de piept de porc afumat;
  • 1,5 l apa;
  • sare;
  • un ardei kapia;
  • un ardei bulgaresc;
  • 2 catei usturoi;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • 3-4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • 3-4 boabe piper;
  • o foaie de dafin;
  • busuioc uscat;
  • maghiran uscat;
  • tarhon uscat;
  • cimbru uscat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole cu cap de piept de porc afumat:

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac.


Carnea se portioneaza, se spala si se pune la fiert in apa cu sare.


Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala.


Usturoiul si ceapa se curata de foi si se spala.


Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala.


Fasolea se strecoara si se clateste cu apa rece.


Cand carnea s-a fiert pe jumatate se adauga toate aceste legume si se lasa la fiert. Se completeaza cu apa daca este necesar.


Spre finalul fierberii se adauga rosiile, piperul, dafinul si ierburile aromatice si se mai lasa sa mai clocoteasca putin, apoi mancarea este gata.


Se poate servi cu muraturi taranesti sau cu salata de ardei copti.


 

TIPS-URI

1

Foaia de dafin se scoate pentru a nu se amara fasolea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole cu cap de piept de porc afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

reisnaor_2006 1

01.12.2015, 21:48

Xandrinne 1

01.12.2015, 23:48

Panacris 1

25.08.2016, 10:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)