Mancare de fasole pastai

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 21 Mai 2013 | 14590 vizualizari

 

Ador mancarica de fasole pastai!! A iesit o minunatie! Cu usturoi verde...mhhh...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole pastai;
  • 2 cepe potrivite;
  • 3 morcovi;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 5 fire usturoi verde;
  • 1 catel usturoi uscat (mare);
  • 1 cutie cu rosii taiate in suc propriu;
  • 2 linguri pasta de ardei rosu;
  • sare;
  • piper;
  • cimbru;
  • putin ulei;
  • marar verde.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole pastai:

Inlaturam capetele de la fasole si le rupem apoi in 2 sau 3 bucati, cat sa le putem manca fara prea mare efort. Le spalam.


Punem un vas cu apa (aproximativ 2 l) si sare sa fiarba. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca, adaugam fasolea pastai, acoperim cu un capac si lasam la foc mic maxim 10 minute.


Le scurgem de apa in care au fiert.


Intr-o oala incapatoare punem putin ulei si adaugam ceapa, ardeiul si morcovul tocat marunt. Calim putin legumele, apoi adaugam fasolea oparita anterior, acoperim totul cu aproximativ 1 l apa si lasam pana incepe sa fiarba.


Adaugam rosiile din conserva cu tot cu zeama, pasta de ardei rosu, cimbrul, piperul, sarea si miscam usor vasul astfel incat sa se amestece totul dar fara sa trebuiasca sa folosim o lingura - ca sa nu rupem (sfaramam) fasolea -.


Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 10-15 minute, apoi adaugam usturoiul verde tocat marunt, mai lasam inca 5 minute si inainte de a opri focul, adaugam catelul de usturoi zdrobit si tocat marunt.


Presaram marar, punem la racit si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Dya Daniela Andrei 1

21.05.2013, 17:38

Hmmmm ,,,, parca as manca si eu!

Patricia Iordache 1

21.05.2013, 18:33

Fetelor...multumesc!

Rocsi 1

21.05.2013, 19:18

Imi placeeee.Vreau o portie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute cu naut si legume
  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole pastai