Mancare de fasole pastai

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 21 Mai 2013 | 13289 vizualizari

 

Ador mancarica de fasole pastai!! A iesit o minunatie! Cu usturoi verde...mhhh...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole pastai;
  • 2 cepe potrivite;
  • 3 morcovi;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 5 fire usturoi verde;
  • 1 catel usturoi uscat (mare);
  • 1 cutie cu rosii taiate in suc propriu;
  • 2 linguri pasta de ardei rosu;
  • sare;
  • piper;
  • cimbru;
  • putin ulei;
  • marar verde.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole pastai:

Inlaturam capetele de la fasole si le rupem apoi in 2 sau 3 bucati, cat sa le putem manca fara prea mare efort. Le spalam.


Punem un vas cu apa (aproximativ 2 l) si sare sa fiarba. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca, adaugam fasolea pastai, acoperim cu un capac si lasam la foc mic maxim 10 minute.


Le scurgem de apa in care au fiert.


Intr-o oala incapatoare punem putin ulei si adaugam ceapa, ardeiul si morcovul tocat marunt. Calim putin legumele, apoi adaugam fasolea oparita anterior, acoperim totul cu aproximativ 1 l apa si lasam pana incepe sa fiarba.


Adaugam rosiile din conserva cu tot cu zeama, pasta de ardei rosu, cimbrul, piperul, sarea si miscam usor vasul astfel incat sa se amestece totul dar fara sa trebuiasca sa folosim o lingura - ca sa nu rupem (sfaramam) fasolea -.


Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 10-15 minute, apoi adaugam usturoiul verde tocat marunt, mai lasam inca 5 minute si inainte de a opri focul, adaugam catelul de usturoi zdrobit si tocat marunt.


Presaram marar, punem la racit si papam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Dya Daniela Andrei 1

21.05.2013, 17:38

Hmmmm ,,,, parca as manca si eu!

Patricia Iordache 1

21.05.2013, 18:33

Fetelor...multumesc!

Rocsi 1

21.05.2013, 19:18

Imi placeeee.Vreau o portie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole alba cu ceafa afumata

ieri la 23:13

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de pastai