Tocanita de pleurotus cu naut

de laura_n in Mancaruri de post, 17 Mar 2015 | 4841 vizualizari

 

Bun, bun de tot! Asta daca va plac ciupercile, desigur!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci proaspete (eu am avut niste buchete proaspete de pleurotus)
  • 1 ceapa mare uscata
  • 1 morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 1 conserva rosii cuburi
  • sare
  • chilli
  • ulei masline
  • 1 lingura paste tomate
  • 1 cana naut fiert
  • cateva fire marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pleurotus cu naut:

Spalam si curatam ciupercile de eventuale impuritati. Le taiem grosier.

Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam cuburi, morcovul il dam pe razatoare, usturoiul il zdrobim si apoi il tocam marunt.

Intr-o tigaie punem la incins cateva linguri de ulei masline. Punem la calit legumele tocate, cu un praf de sare si unul de chilli. Lasam sa sfaraie si apoi punem ciupercile in tigaie, la foc iute. Cand incep sa se rumeneasca si sa sfaraie, punem rosiile tocate, pasta de bulion diluata cu un pic de apa si inca un praf de sare. Adaugam nautul si mararul si si lasam pe foc cat sa scada un pic si sa se contopeasca toate aromele. Inchidem ochiul, presaram un praf de chilli, si acoperim cu un capac pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Servim fie cu mamaliguta si cu muraturi, fie cu paine prajita, este la fel de buna combinatia

2

folositi ciuperci proaspete

3

lasati ciupercile intai la foc iute ca sa se rumeneasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pleurotus cu naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

tarasmariana 1

18.03.2015, 02:44

dantes 1

18.03.2015, 06:40

Buna!

Sim0na 1

18.03.2015, 11:14

Ptr mine o portie mare, dar fara naut.. ca nu stiu ce am cu el.. dar nu pot!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci