Mancare de gutui

de Ina in Mancaruri de post, 30 Oct 2011 | 105013 vizualizari

 

Preluata de la gazda mea din facultate (D-zeu s-o odihneasca! ). Nu pot descrie in cuvinte mirosul gutuilor prajite ...

 

INGREDIENTE

  • 2 gutui mari
  • 5 linguri cu zahar
  • 80 ml ulei
  • o lingura cu faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de gutui:

Spalam gutuile si le feliem, apoi le punem la prajit in 80 ml ulei, intorcandu-le pe toate partile, sa nu se lipeasca. Cand feliile de gutui devin aurii, adaugam apa cat sa le acopere. Lasam sa fiarba  3-5 minute, timp in care caramelizam 5 linguri cu zahar, iar caramelul il turnam peste gutui, omogenizand totul  cu grija. 

Facem un sos dintr-o lingura de faina si o cescuta de apa, turnam cu grija si amestecam sa nu se formeze cocoloase, apoi oprim focul.

Mancarea este delicioasa calda, dar si rece.

Noi am servit-o si cu topping de caramel, intrucat gutuile erau destul de acrisoare.

TIPS-URI

1

Daca gutuile nu sunt suficient de coapte, poti suplimenta cantitatea de zahar caramelizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de gutui