Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Preluata de la gazda mea din facultate (D-zeu s-o odihneasca! ). Nu pot descrie in cuvinte mirosul gutuilor prajite ...
Spalam gutuile si le feliem, apoi le punem la prajit in 80 ml ulei, intorcandu-le pe toate partile, sa nu se lipeasca. Cand feliile de gutui devin aurii, adaugam apa cat sa le acopere. Lasam sa fiarba 3-5 minute, timp in care caramelizam 5 linguri cu zahar, iar caramelul il turnam peste gutui, omogenizand totul cu grija.
Facem un sos dintr-o lingura de faina si o cescuta de apa, turnam cu grija si amestecam sa nu se formeze cocoloase, apoi oprim focul.
Mancarea este delicioasa calda, dar si rece.
Noi am servit-o si cu topping de caramel, intrucat gutuile erau destul de acrisoare.
1
Daca gutuile nu sunt suficient de coapte, poti suplimenta cantitatea de zahar caramelizat.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult