Mancare de linte

de susu in Pui, 16 Ian 2013 | 8965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr linte neagra sau verde
  • ½ kg carne de porc cu putina grasime, pui sau vita
  • 2 cubulete slanina afumata
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 capia
  • 1 kg rosii
  • Condimente:
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 1 lingurita curry,
  • ½ lingurita curcuma,
  • piper,
  • vegeta,
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte:

Calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului, ardeiul capia si morcovul ras fin calindu-le pe fiecare. Adaugam carnea si slanina iar la urma lintea. Mai lasam cateva minute la calit apoi adaugam apa fierbinte cat sa acopere lintea. Fata de lintea rosie acest tip de linte fierbe mai greu asa ca o puteti pune la inmuiat lintea in apa fierbinte cu cateva ore inainte de pregatire. Se acopera cu capac si dup ace a fiert lintea adaugam rosiile pasate, condimentele si o parte din patrunjelul tocat. Potrivim de sare, inchidem focul, mai punem patrunjel si acoperim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte verde cu piept de pui