Mancare de post - Galuste cu soia

de _Alina_ in Mancaruri de post, 24 Mar 2015 | 4783 vizualizari

 

Inca de cand am facut ciorba cu galuste mi-am dorit sa fac si o varianta de post a acestora, doar ca in sos. Ei bine, iata ca am infaptuit si aceasta varianta. Desi am testat cu teama reactia familiei cu privire la acestea, pana la urma galustele Jiaozi s-au dovedit insuficiente pentru a astampara pofta comesenilor. :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina de grau (+extra pentru modelat)
  • 1 morcov potrivit (100 g curatat)
  • 125 ml apa rece
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 100 g granule de soia
  • 150 g ceapa
  • 1 morcov mic (30 g curatat)
  • 1/2 lingurita tarhon
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 1/4 lingurita ghimbir pudra
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • Sos:
  • 2 linguri de ulei floarea soarelui
  • 1 ceapa mica (60 g curatata)
  • 1 ardei gras rosu (50 g)
  • 300 ml apa (flosesti apa in care ai fiert galustele)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 ardei copti curatati (120 g)
  • apa si sare pentru fiert granulele de soia si pentru fiert galustele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post - Galuste cu soia:

Aluat:


1. Fierbi morcovul si il faci piure apoi il lasi sa se raceasca.


2. Pune intr-un bol 300 g faina, faci o adancitura in mijloc, adaugi sarea, piureul de morcov si apa si amesteci bine pana cand obtii un aluat lipicios. Framanti bine si inglobezi treptat restul de faina (50g ).


3. Acoperi vasul si lasi aluatul sa se odihneasca 30 de minute.


Umplutura:


1. Pune granulele de soia la fiert in apa cu sare, cu o ceapa mica (50 g) si cu tarhon, 20 de minute. Dupa ce au fiert le lasi la scurs intr-o sita.


2. Intr-un vas pui granulele de soia fierte si scurse de apa, morcovul razuit, o ceapa mare (100 g) taiata cubulete, cimbrul, ghimbirul si sarea, si amesteci bine.


Asamblare si fierbere:


1. Imparti aluatul in doua. Pudrezi blatul cu faina, rulezi fiecare bucata de aluat sub forma unui cilindru si il imparti in 8 bucati egale. Vei forma care o biluta din fiecare bucata de aluat, apoi o vei intinde sub forma unui cerc.


2. Pui in centrul cercului care o lingurita de umplutura, alipesti marginile opuse la mijloc apoi pliezi restul de aluat inspre mijloc. Gasesti aici un filmulet care explica mai multe moduri de pliere, eu am folosit modul 4. Fiecare coltunas format il vei pune pe masa pudrata cu faina pana cand ii termini pe toti, apoi treci la pasul urmator.


3. Infierbanti apa cu sare si pui galustele la fiert, le lasi pana cand se ridica la suprafata (~5-6 minute). Si intre timp te ocupi de sos.


Sos:


1. Incinge o tigaie neaderenta, adauga uleiul, ceapa taiata cubulete si ardeiul gras si caleste-le (pana cand devin lucioase), adauga pasta de tomate si mai lasi un minut amestecand continuu. Adaugi apa de la galuste si lasi pe foc mic 5 minute (sau pana cand observi ca sosul s-a ingrosat).


2. Pui sosul intr-un vas, adaugi ardeii copti si pasezi totul cu un mixer vertical.


La final pui galustele in sos.


S-aveti pofta!


P.S. Am folosit ardei copti conservati ca aici.

 

TIPS-URI

1

Dupa asamblare a mai ramas cam jumatate din compozitia pentru umplutura, asa ca ori faceti mai putina umplutura, ori faceti mai mult aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Galuste cu soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

jolygina 1

26.03.2015, 00:15

MOKUSKA 1

26.03.2015, 10:53

interesant si de incercat

reisnaor_2006 1

26.03.2015, 13:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ciuperci si soia