Mancare de post- naut in stil oriental

de Rita Ilies in Mancaruri de post, 12 Noi 2015 | 22071 vizualizari

 

Am mai scris despre proprietățile năutului în rețetele mele, dar am să vă reamintesc câteva pe care le apreciez în mod deosebit: este o sursă deosebită de fibre, de vitamine din grupa B, și de minerale. Fier, potasiu, cupru, fosfor, zinc, magneziu și calciu, toate se găsesc în boabele de năut. Unde mai pui că nu conține nici gluten. Pentru că în câteva zile începe postul Crăciunului, m-am gândit să vă aduc un preparat pe măsură. E gata în maxim 20 de minute și poate fi servit atât ca un prânz minunat, cât și ca o cină savuroasă în familie. Ca de fiecare dată am avut un ajutor de nădejde în bucătărie, minunatele conserve Sun Food.

 

INGREDIENTE

  • 20 cm dintr-o tijă de praz
  • o mână de morcov ras
  • o mână de stafide brune
  • un cub de grăsime vegetală 
  • o conservă de năut Sun Food
  • 6-7 frunze proaspete de spanac
  • 200 ml smântână vegetală
  • 100 ml zeamă de legume
  • două lingurițe cu turmeric
  • o linguriță cu pudră de coriandru
  • o linguriță cu sare roz neiodată
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post- naut in stil oriental:

   Într-o tigaie am pus prazul tăiat rondele, morcovul, stafidele și grăsimea. Am condimentat, am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic 2-3 minute să se înnăbușeasca. Am adăugat zeama de legume.

   Peste legumele înnăbușite am răsturnat năutul din conservă lăsând tigaia pe foc încă aproximativ 5 minute la foc iute. 

   Între timp am spălat spanacul pe care l-am adăugat rupt în mâncarea de năut. Am adăugat și smântâna vegetală amestecând pentru a o încorpora. Am luat tigaia de pe foc, spanacul având suficient timp să se gătească astfel încât să nu-și piardă proprietățile.

   Am servit împreună cu un mix de orez pe care l-am fiert în prealabil în apă cu sare.

   Poftă bună!

TIPS-URI

1

 Grasime vegetala poate fi ulei de floarea soarelui, rapiță, arahide, unt de cocos, unt vegetal din farmaciile naturiste

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post- naut in stil oriental" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mincarica de orez cu legume