Mancare de praz cu masline

de Panacris in Mancaruri de post, 3 Noi 2012 | 8123 vizualizari

 

O mancarica usoara si savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • praz 1000 g,
  • masline negre Jumbo, nesarate, 350 g,
  • rosii 4 bucati,
  • foi de dafin,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • marar proaspat,
  • ulei de palmier,
  • vin alb demisec 200 ml,
  • bulion Panacris.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu masline:

Prazul se curata, se spala se taie rondele si se pune la inabusit cu putin ulei de palmier si apa. Intre timp maslinele, se dau intr-un clocot, in putina apa. Cand s-a inmuiat prazul se adauga, maslinele strecurate, rosiile si vinul. Se asezoneaza cu mirodenii, si se lasa la fiert cca. 20 de minute la foc mic acoperit. Spre final se adauga bulionul si se mai lasa cca. 5 minute la fiert ptr a se combina gusturile. Se presara marar proaspat tocat marunt. Se serveste fierbinte, ca atare in zilele de post, sau ca si garnitura langa o friptura savuroasa. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:02

babi5 1

27.12.2013, 17:26

Mai am si eu niste praz bag mine o zeama de varza

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 10:14

buna mancarica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura ora 12 cu visine

pe 23.06 la 18:14

Desert prajitura cu ghimbir

pe 23.06 la 17:55

Ciorba de burta

de Adi 4

pe 23.06 la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu legume