Mancare de praz cu masline

de Panacris in Mancaruri de post, 3 Noi 2012 | 7988 vizualizari

 

O mancarica usoara si savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • praz 1000 g,
  • masline negre Jumbo, nesarate, 350 g,
  • rosii 4 bucati,
  • foi de dafin,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • marar proaspat,
  • ulei de palmier,
  • vin alb demisec 200 ml,
  • bulion Panacris.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu masline:

Prazul se curata, se spala se taie rondele si se pune la inabusit cu putin ulei de palmier si apa. Intre timp maslinele, se dau intr-un clocot, in putina apa. Cand s-a inmuiat prazul se adauga, maslinele strecurate, rosiile si vinul. Se asezoneaza cu mirodenii, si se lasa la fiert cca. 20 de minute la foc mic acoperit. Spre final se adauga bulionul si se mai lasa cca. 5 minute la fiert ptr a se combina gusturile. Se presara marar proaspat tocat marunt. Se serveste fierbinte, ca atare in zilele de post, sau ca si garnitura langa o friptura savuroasa. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:02

babi5 1

27.12.2013, 17:26

Mai am si eu niste praz bag mine o zeama de varza

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 10:14

buna mancarica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Salata de Boeuf (post)