Mancare de spanac cu ceapa verde

de Bya Ralu in Mancaruri de post, 29 Apr 2015 | 3964 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta lui merisor,leurda nu se gaseste la italy :)) e pentru prima data cand fac mancare de spanac,eu cumparam mereu congelat,a iesit tare bun

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de spanac 500 g
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 2 fire de ceapa verde
  • cateva rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura faina
  • ulei de masline
  • sare/piper/busuioc
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac cu ceapa verde:

Se spala bine frunzele de spanac(eu am avut direct la punga de la Lidl,nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata),eu nu l-am separat de lujeri.


Se pune o oala cu apa la fiert cu putina sare,cand apa incepe sa fiarba se adauga pe rand frunzele de spanac,se oparesc 3-4 minute dupa care se trec sub jet de apa rece si se lasa la scurs.Apa in care s-a oparit spanacul nu se arunca,se da deoparte.


Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in ulei de masline,se adauga si morcovul ras pe razatoarea mare.


Spanacul se scurge bine se zeama si se toaca cat mai marunt dupa care se adauga peste ceapa calita adaugand din zeama pastrata.


Se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 20 minute.


Bulionul se amesteca cu usturoiul pisat si putina zeama,pana se face subtire si se adauga peste spanac pentru 10-15 minute(pana cand acesta este fiert).


Intr-un castron punem faina si putina zeama,amestecam bine,pana cand devine o compozitie subtire,se toarna peste spanac,se pun si condimentele,se amesteca bine si se adauga si rosiile cherry taiate in patru.


Se lasa la foc mic,se amesteca frecvent pentru circa 5-10 minute.




 

TIPS-URI

1

La final se poate adauga patrunjel proaspat tocat marunt

2

Se serveste cu ou prajit

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Panacris 1

29.04.2015, 19:05

Bya Ralu 1

29.04.2015, 20:45

sebirizescu 1

03.05.2015, 14:52

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
salata asortata cu sfecla rosie-post