Mancare de spanac cu ceapa verde

de Bya Ralu in Mancaruri de post, 29 Apr 2015 | 4739 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta lui merisor,leurda nu se gaseste la italy :)) e pentru prima data cand fac mancare de spanac,eu cumparam mereu congelat,a iesit tare bun

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de spanac 500 g
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 2 fire de ceapa verde
  • cateva rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura faina
  • ulei de masline
  • sare/piper/busuioc
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac cu ceapa verde:

Se spala bine frunzele de spanac(eu am avut direct la punga de la Lidl,nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata),eu nu l-am separat de lujeri.


Se pune o oala cu apa la fiert cu putina sare,cand apa incepe sa fiarba se adauga pe rand frunzele de spanac,se oparesc 3-4 minute dupa care se trec sub jet de apa rece si se lasa la scurs.Apa in care s-a oparit spanacul nu se arunca,se da deoparte.


Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in ulei de masline,se adauga si morcovul ras pe razatoarea mare.


Spanacul se scurge bine se zeama si se toaca cat mai marunt dupa care se adauga peste ceapa calita adaugand din zeama pastrata.


Se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 20 minute.


Bulionul se amesteca cu usturoiul pisat si putina zeama,pana se face subtire si se adauga peste spanac pentru 10-15 minute(pana cand acesta este fiert).


Intr-un castron punem faina si putina zeama,amestecam bine,pana cand devine o compozitie subtire,se toarna peste spanac,se pun si condimentele,se amesteca bine si se adauga si rosiile cherry taiate in patru.


Se lasa la foc mic,se amesteca frecvent pentru circa 5-10 minute.




 

TIPS-URI

1

La final se poate adauga patrunjel proaspat tocat marunt

2

Se serveste cu ou prajit

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Panacris 1

29.04.2015, 19:05

Bya Ralu 1

29.04.2015, 20:45

sebirizescu 1

03.05.2015, 14:52

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
salata asortata cu sfecla rosie-post