Am pregatit o mancarica usoara de spanac cu smantana alaturi de oua ochiuri, aromata din plin cu marar sui usturoi. Si bineinteles ingrosata cu faina de naut, care imi place foarte mult si este foarte sanatoasa prin aportul de proteine,calciu, magneziu, seleniu si altele
Curatam frunzele de spanac si le spalam bine in mai multe ape, apoi le scurgem. Punem putina 2 cani de apa intr-o craticioara la foc si cand da in clocot adaugam putina sare si spanacul, pe care il lasam sa dea cateva clocote, sa se inmoaie, apoi il scurgem, pastrand apa. Punem spanacul scurs si racorit pe un tocator si il maruntim bine cu un cutit. Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam spanacul . Amestecam continuu in spanac cu o lingura de lemn, presandu-l de fundul cratitii pana se inmoaie bine.Adaugam faina de naut, omogenizam, apoi stingem cu zeama de spanac oprita.Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana se ingroase. Asdaugam mararul tocat fin, smantana si mai dam doua clocote. Oprim focul si punem usturoiul. Servim spanacul fie simplu, fie cu oua ochiuri sau ca garnitura la friptura la gratar.
1
puteti folosi faina de grau in loc de cea de naut