Muraturi asortate

de susu in Muraturi, 25 Feb 2010 | 7491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare
  •  1 varza alba mare
  •  2 verze rosii
  •  2 kg gogonele potrivite
  •   ½ kg morcovi  
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 legatura mare frunze de telina
  •   1 legatura marar uscat
  •   Cimbru uscat
  •   3 bucati hrean
  •   1  Pepenas rosu facultativ
  •   1 pachet piper boabe
  •   1 pachet boabe de mustar  
  • 1 pachet foi de dafin
  •   1 telina radacina
  •   Sare grunjoasa    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Legumele trebuie sa fie frumoase si nepatate cele atinse inlaturandu-se. Pe fundul borcanului se pun cele care arata mai bine si deasupra cele mai coapte pentru a se consuma primele. Eu folosesc gogonele potrivite ca sa se patrunda mai bine si varza rosie mai multa sa le dea culoare frumoasa. Legumele se curata si se spala. Conopida se desface buchetele si se pune in apa cu sare. Verzelor li se taie cotorul in cruce si se taie apoi in sferturi. Morcovii si telina se taie in fome dorite rondele sau pe lung. Hreanul se taie in patru pe lung. Conopida se scurge de apa in care a stat si se spala frunzele de telina. Borcanele se spala bine si se clatesc cu apa clocotita. Se aseaza pe fundul borcanului cateva bucati de hrean apoi asezam frumos legumele asortate dupa imaginatia fiecaruia. Hreanul si varza rosie trebuie sa ne ajunga sa punem atat pe fund, la mijloc cat si deasupra lor. Se pun printe ele boabe de mustar, piper, frunze de telina, catei de usturoi, marar uscat rupt bucati, foi de dafin si cimbru. Cand s-a umplut borcanul se pune deasupra hrean, crengi de marar mai groase si peste el niste tije curate de lemn eventual oparite pentru a impiedica ridicare legumelor deasupra lichidului. Se pune 1 lingura cu varf de sare mare la 1 litru de apa. Se pun cativa litri de apa cu sarea masurata, se adauda boabe de mustar, piper, frunze de telina, marar uscat rupt bucati, foi de dafin si cimbru si se pune pe foc sa dea in clocot 10-15 minute.


Dupa ce a fiert putin se varsa apa intr-un lighen si se adauga iarasi apa si sare masurata ( 1 lg la 1 litru) in cratita peste frunzele ramase si eventual daca mai aveti frunze de telina mai puneti. Se fierbe si aceasta si se da deoparte. Se continua asa pana se fierbe cantitatea de apa necesara umplerii barcanelor.( la un butoi de 10 litri 7 litri de apa) Borcanele se aseaza pe cutite si se invelesc cu un prosop umed. Cand se pune apa in borcane nu trebuie sa fie fierbinte ci calduta. Se roteste borcanul in mai multe directii pentru a scoate bulele de aer ramase. Gura si gatul borcanului se ung cu albus de ou Se desface celofanul, se ia foaia si se unge cu putina apa. . Se intinde bine pe gura borcanului si se leaga cu ata pusa in doua-trei. Se pun astfel doua foi de celofan. Atentie cand se muta borcanele sa nu atinga lichidul foaia de celofan.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida murate cu Pikant fix