Salata verde cu mozzarella si nuci

de alinutza1983 in Salate, 5 Feb 2011 | 5662 vizualizari

 

Inca o reteta delicioasa si extrem de satioasa , marca a d-lui Radu Popovici...

 

INGREDIENTE

  • 250 g branza mozzarella proaspata, taiata cubulete
  • 250 g frunze mixte de salata, rupte bucatele
  • 12 rosii cherry, taiate in jumatate
  • 100 g mieji de nuca, tocati grosier
  • 4 cepe verzi, taiate bucatele
  • 2 linguri de masline negre, intregi, sau curatate de samburi si taiate in jumatate
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 4 1/2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 1/2 lingura de suc de lamaie
  • 2 lingurite de mustar
  • 2 lingurite de miere
  • 1/4 cana frunze proaspete de busuioc, rupte bucatele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata verde cu mozzarella si nuci:

Se pun intr-un borcan cu capac uleiul de masline, sucul de lamaie, sarea, mierea si mustarul. Se inchide borcanul si se agita viguros cateva minute, pana ce se ingredientele se amesteca bine. Se obtine astfel un sos vinegreta.

Se amesteca intr-un castron mare frunzele de salata, maslinele, branza mozzarella, ceapa verde, busuiocul si miejii de nuca. Se toarna vinegreta deasupra, se potriveste de sare si se amesteca. Se presara salata cu piper negru, proaspat macinat. Se serveste salata la temperatura camerei.

Daca se prepara salata inainte, indicat este ca vinegreta sa se adauge chiar inainte de a o servi, caci acidul din dressing va ofili si va pata frunzele de salata si cele de busuioc.

TIPS-URI

1

in loc de rosii cherry puteti folosi si rosii obisnuite, taiate feliute. Rosiile cherry sunt insa mai decorative.

2

eu am folosit doar frunze de salata verde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata verde cu mozzarella si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu salata verde,rosii si ceapa