Mancare de urzici

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 15 Mar 2013 | 9663 vizualizari

 

Asa de aproape simt primavara cand apar urzicile...si Doamne ca tare-mi plac...am pregatit azi o portie buna asa ca la mama acasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 punga plina de urzici( cu cat aveti mai multe cu atat mai bine caci raman putine dupa ce le veti opari)
  • 1 ceapa marisoara
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 cana si jumatate de apa de urzici( ce ramane dupa ce le oparim)
  • 3 linguri faina
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Curatam urzicile bine, le scuturam, le rupem coditele daca e cazul( operatiune delicata deoarece ustura!!!! :))))))de nu-mi mai simt degetele :D

Le spalam, le punem la scurs.

Intr-o oala punem apa si un praf de sare si o aducem la punctul de fierbere, punem urzicile si le dam de cateva ori in clocot, nu e nevoie de mai mult caci ele sunt foarte fragede. Eu le-am pus la Zepter.

Le scoatem si le strecuram.

Dupa ce le-am scurs, le bagam la blender( mixerul vertical cu picior), impreuna cu faina.

Intr-o cratita( tigaie), punem uleiul, si adaugam ceapa tocata si frecata cu foarte putina sare. Adaugam cate putina zeama de la urzici si dupa 3 -4 minute adaugam si urzicile. Amestecam si punem un pahar si jumatate de apa de urzici. Lasam sa scada maxim zece sau 12 minute, amestecand din cand in cand. Intre timp punem si usturoiul tocat si potrivim gustul de sare. Se pot servi cu mamaliguta si oua ochiuri sau simple...

Ah...ce mega deliciu!

TIPS-URI

1

se poate inlocui uleiul cu unt

2

le putem amesteca si cu lapte

3

in functie de gust se pot prepara si cu putin suc de rosii

4

intr-o alta varianta mai putem adauga iaurt sau smantana la sfarsit

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

15.03.2013, 23:45

Iti multumesc Ica draga mea...sunt un deliciu!

Sim0na 1

16.03.2013, 23:11

Le ador, pur si simplu!!! O singura data am mancat pe anul asta, dar daca maine-i vremea buna, ma duc la cules

RuxyRux 1

19.03.2013, 16:11

Si eu Simo...te pup si multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de urzici