Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

de Razvan Constantinescu in Mancaruri de post, 26 Mar 2020 | 4393 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor.

 

INGREDIENTE

  • 400 g urzici
  • 1 l apa
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 40 g malai
  • 400 ml din apa in care au fiert urzicile
  • 2 fire de leustean verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici frecate cu malai (de post):

Se spala urzicile foarte bine.

Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In momentul in care apa da in clocote se adauga urzicile si se fierb la foc mic circa 8 minute. Se scot din apa intr-o sita si se lasa sa se scurga.

Apa in care au fiert urzicile nu se arunca.

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele, apoi se calesc in ulei cu putina sare.

Urzicile se toaca si se freaca cu malaiul cu ajutorul unei spatule de lemn.  Dupa aceea, se pun peste ceapa si usturoiul calite impreuna cu zeama de la urzici, atat cat sa se poata fierbe malaiul si sa ramana o mancare scazuta. Se potriveste mancarea de sare.  La final, se adauga leusteanul verde tocat.

Mancarea de urzici frecate cu malai se poate servi cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici frecate cu malai (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

28.03.2020, 20:52

Nu am mai vazut vreo reteta asa, sa fie pregatite urzicile cu malai. Chiar este ceva nou!

dantes 1

01.04.2020, 10:39

mihaelar63 1

28.04.2020, 00:48

Bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci