Urzici cu sos alb si ou

de Rocsi in Mancaruri de legume, 25 Mar 2016 | 1099 vizualizari

 

Am incercat de cateva ori sa fac mancare de urzici sau de spanac, dar care sa ii fie pe plac sotului. Am facut mereu dupa spusele lui, ca sa fie ca la mama lui acasa, dar ce credeti? Niciodata nu a iesit cum isi dorea. Dar nu m-am lasat, am luat cateva urzici zilele astea si am incercat iarasi. Sotul zice: in sfarsit ti-a iesit asa cum imi place! Deci, am reusit!!! Am imbunatit eu putin reteta, dar m-am bucurat enorm ca a iesit pe placul lui, dar mai mult, m-am bucurat cand l-am vazut cu ce pofta manca.

 

INGREDIENTE

  • 1 bol potrivit cu urzici
  • 1 cana si 1/2 lapte
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura plina parmezan ras
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • oua ochiuri pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu sos alb si ou:

Urzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem.

Intr-o cratita punem apa cu sare, o transferam pe foc.

Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le oparim 2-3 minute, nu mai mult.

Dupa acest timp, rasturnam totul intr-o sita si lasam urzicile sa se scurga bine.

Cand urzicile sunt scurse bine, le tocam marunt.

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat il taiem pe jumatate.

Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa verde si usturoiul.

Le innabuim 1-2 minute, scoatem bucatile de usturoi.

Adaugam urzicile tocate, le sotam 1 minut, apoi turnam laptele, dar mai oprim putin cat se desfacem faina.

Lasam sa scada la foc potrivit. Ii dam gust cu sare si piper. Sare puneti mai putina pentru ca are si parmezanul.

Consistenta lor trebuie sa fie una nici foarte scazuta, dar nici cu prea mult lichid, ci undeva intre.

Cand avem consistenta dorita, punem faina desfacuta in laptele oprit, dar o trecem prin sita si nu o turnam direct in tigaie. Amestecam repede sa nu faca cocoloase.

Punem smantana, parmezanul, amestecam totul, iar dupa 1 minut luam cratita de pe foc.

Se serveste cald cu ou ochi sau de ce nu, cu ou posat deasupra.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu sos alb si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Andra_Constantinescu 1

28.03.2016, 16:41

Bravo, Rocsi! Arata tare bine! E foarte frumos din partea ta ca vrei sa ii rasfeti pe ai tai!

Rocsi 1

28.03.2016, 20:47

Rahela, sotului i-a placut mult, ca doar pentru el am facut

Rocsi 1

28.03.2016, 20:47

Andra, macar atat pot sa fac si eu pentru ei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume