Urzici cu sos alb si ou

de Rocsi in Mancaruri de legume, 25 Mar 2016 | 798 vizualizari

 

Am incercat de cateva ori sa fac mancare de urzici sau de spanac, dar care sa ii fie pe plac sotului. Am facut mereu dupa spusele lui, ca sa fie ca la mama lui acasa, dar ce credeti? Niciodata nu a iesit cum isi dorea. Dar nu m-am lasat, am luat cateva urzici zilele astea si am incercat iarasi. Sotul zice: in sfarsit ti-a iesit asa cum imi place! Deci, am reusit!!! Am imbunatit eu putin reteta, dar m-am bucurat enorm ca a iesit pe placul lui, dar mai mult, m-am bucurat cand l-am vazut cu ce pofta manca.

 

INGREDIENTE

  • 1 bol potrivit cu urzici
  • 1 cana si 1/2 lapte
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura plina parmezan ras
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • oua ochiuri pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu sos alb si ou:

Urzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem.

Intr-o cratita punem apa cu sare, o transferam pe foc.

Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le oparim 2-3 minute, nu mai mult.

Dupa acest timp, rasturnam totul intr-o sita si lasam urzicile sa se scurga bine.

Cand urzicile sunt scurse bine, le tocam marunt.

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat il taiem pe jumatate.

Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa verde si usturoiul.

Le innabuim 1-2 minute, scoatem bucatile de usturoi.

Adaugam urzicile tocate, le sotam 1 minut, apoi turnam laptele, dar mai oprim putin cat se desfacem faina.

Lasam sa scada la foc potrivit. Ii dam gust cu sare si piper. Sare puneti mai putina pentru ca are si parmezanul.

Consistenta lor trebuie sa fie una nici foarte scazuta, dar nici cu prea mult lichid, ci undeva intre.

Cand avem consistenta dorita, punem faina desfacuta in laptele oprit, dar o trecem prin sita si nu o turnam direct in tigaie. Amestecam repede sa nu faca cocoloase.

Punem smantana, parmezanul, amestecam totul, iar dupa 1 minut luam cratita de pe foc.

Se serveste cald cu ou ochi sau de ce nu, cu ou posat deasupra.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu sos alb si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (34)

Andra_Constantinescu 1

28.03.2016, 16:41

Bravo, Rocsi! Arata tare bine! E foarte frumos din partea ta ca vrei sa ii rasfeti pe ai tai!

Rocsi 1

28.03.2016, 20:47

Rahela, sotului i-a placut mult, ca doar pentru el am facut

Rocsi 1

28.03.2016, 20:47

Andra, macar atat pot sa fac si eu pentru ei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!