Mancare de vinete

de mamaieelena in Mancaruri de post, 24 Mai 2012 | 2831 vizualizari

 

Este una din mancarurile mele preferate si de aceasta data nu am pastrat reteta mea cea preluata de la mama mea de la care am mostenit regulile de baza din arta de a pregati mancarurile,este un pic altfel.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete mari
  • 2 cepe (amandoua avand in jur de 250g)
  • 1 ardei rosu gras
  • 8-10 bucati de sparanghel verde
  • 1 legatura de marar
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100ml ulei
  • sare
  • piper
  • 250ml.suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete:

Vinetele spalate sterse de apa si taiate in 4 si apoi in cuburi nu prea mici, ceapa curatata spalata si taiata julienne. La fel procedam si cu ardeiul gras.


In tava aragazului se pune hartia de copt, apoi se aseaza vinetele asa incat sa fie doar un strat de vinete. Peste ele se pune sare si se dau la cuptor pana se rumenesc.


Intre timp se pune intr-o cratita incapatoare uleiul la incins peste care se pune ceapa, sparanghelul curatat si spalat apoi taiat in 3 pantru a fi ceva mai mic de dimensiune si ardeiul gras. Cand acestea s-au inmuiat se pot adauga si vinetele rumenite, peste care se poate pune 100 ml apa si se da focul mic sa fiarba domol aproximativ 15 minute, completandu-se apoi cu sucul de rosii lasand sa fiarba acesta 5 minute. Usturoiul se taie bucati subtiri si mararul se marunteste si el adaugandu-se amandoua cand mancarea este gata, dar se mai gusta inca o data de sare si piper si se da jos de pe foc la racit.


Se poate servi ca mancare de post sau garnitura la friptura de orice va place.Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

alinutzika 1

24.05.2012, 21:44

cat de buun

mamaieelena 1

25.05.2012, 07:18

alinutzika multumesc

Rahela Velicu 1

31.03.2017, 10:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka