Mancare rustica de cartofi cu chiftelute si afumatura

de RuxyRux in Curcan, 6 Ian 2014 | 1732 vizualizari

 

O mancare satioasa, foarte foarte gustoasa :), merge perfect cu muraturi... dar sigur nu e de dieta :)
Este cea de-a treia reteta promisa pentru concursul la care am castigat masina de tocat Naumann( multumesc inca o data) si desigur multumesc si bucataras.ro :)

 

INGREDIENTE

  • 750- 800 gr (medalioane de curcan)
  • 7 bucati cartofi mari
  • apa
  • 1/2 borcan de pasta de rosii
  • 1 carnat mediu taiat felii bine afumat
  • 2 ceape mari rosii
  • 1 ou
  • 4 linguri apa
  • trei sau patru linguri ulei( palmier)
  • 1 foaie de dafin
  • un praf de piper alb
  • sare dupa gust
  • un praf de boia dulce
  • un praf de turmeric( optional)
  • patrunjel sau marar dupa dorinta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare rustica de cartofi cu chiftelute si afumatura:

Carnea se toaca impreuna cu o ceapa, se amesteca cu doua linguri de ulei si un ou si se framanta, se mai adauga si doua linguri de apa si se amesteca bine. se pune sare dupa gust( sau din ochi).


Ceapa ramasa se taie marunt, se freaca cu putina sare si se pune la calit( inabusit), intr-un vas mare, larg, in doua linguri de ulei si doua linguri apa. Se formeaza chiftelutele si se aseaza peste ceapa. Se pun si feliile de carnat. Se intorc chiftelutele cu grija pe masura ce se albesc si se toarna apa pana acopera compozitia din vas.Se adauga si cartofii, foaia de dafin si se acopera cu un capac( eu am preparat mancarea in vasul Zepter). Cand este aproape fiarta carnea, se pune piperul, sarea, boiaua, turmericul si pasta de rosii. Potrivim gustul de sare inca o data, dupa cum ne place si dam vasul deoparte de pe foc.


Servim mancarea cu verdeata preferata( patrunjel, marar...etc)...si nu uitam de muraturi.

 

TIPS-URI

1

se pot inlocui carnatii cu afumatura preferata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare rustica de cartofi cu chiftelute si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Lia_ 1

07.01.2014, 20:18

deci gatesti si cu carne? probabil pt ceilalti ...

RuxyRux 1

10.01.2014, 23:17

Multumesc

mihaelar63 1

11.01.2014, 07:49

Interesanta mancarica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34