Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka

de nilgun in Mancaruri de post, 15 Aug 2013 | 21667 vizualizari

 

inspiratie gurmandino
http://gurmandino.ro/2012/03/21/saksuka-salata-turceasca-de-vinete/

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 3 cartofi
  • 4 rosii
  • 1 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • cimbru uscat
  • ulei de masline---cam 150 ml
  • 1 lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka:

Vinetele se curata ( o fasie da una nu) si se taie cubulete. Se pun intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa deoparte. 

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se prajesc in ulei de masline si se scot separat. Se prajesc cate putini, nu toti o data.

Se prajesc si vinetele, tot asa pe rand. Le scoatem si pe acestea separat. 

Ceapa se taie cuburi si usturoiul de piseaza. Se calesc impreuna, peste se pune ardeiul gras taiat cuburi si ardeiul iute. Se pun si rosiile decojite (le-am fiert un pic) si taiate cubulete. Se pune si o lingurita zahar.

Se adauga cimbrul uscat. Si e gata sosul.

Se aseaza in farfurie astfel: strat de cartofi asezonat cu sare si piper, apoi strat de vinete si la final sosul obtinut mai devreme.

Se serveste rece cu iaurt deasupra, eu am avut lapte batut. A fost un deliciu.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Caponata de vinete