Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka

de nilgun in Mancaruri de post, 15 Aug 2013 | 21612 vizualizari

 

inspiratie gurmandino
http://gurmandino.ro/2012/03/21/saksuka-salata-turceasca-de-vinete/

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 3 cartofi
  • 4 rosii
  • 1 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • cimbru uscat
  • ulei de masline---cam 150 ml
  • 1 lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka:

Vinetele se curata ( o fasie da una nu) si se taie cubulete. Se pun intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa deoparte. 

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se prajesc in ulei de masline si se scot separat. Se prajesc cate putini, nu toti o data.

Se prajesc si vinetele, tot asa pe rand. Le scoatem si pe acestea separat. 

Ceapa se taie cuburi si usturoiul de piseaza. Se calesc impreuna, peste se pune ardeiul gras taiat cuburi si ardeiul iute. Se pun si rosiile decojite (le-am fiert un pic) si taiate cubulete. Se pune si o lingurita zahar.

Se adauga cimbrul uscat. Si e gata sosul.

Se aseaza in farfurie astfel: strat de cartofi asezonat cu sare si piper, apoi strat de vinete si la final sosul obtinut mai devreme.

Se serveste rece cu iaurt deasupra, eu am avut lapte batut. A fost un deliciu.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de vinete