Mancarica de ardei copti cu rosii

de lucy2002 in Mancaruri de post, 2 Sep 2019 | 6902 vizualizari

 

O mancarica de vara, usoara si foarte buna in zilele de post. Servita cu mamaliguta este delicioasa. Bunica mereu ne gatea aceasta reteta simpla si niciodata nu refuzam atat de buna era. Daca aveti ardei capia sau ardei rosii este si mai bine. Va doresc POFTA BUNA!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei copti 
  • 400-500 gr rosii
  • 4 cepe mari
  • 100 ml ulei
  • marar
  • patrunjel
  • sare. piper
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de ardei copti cu rosii:

Oparim rosiile intr-un vas cu apa fierbinte si le indepartam pielita, apoi le taiem cubulete.

Eu am avut ardeii copti de cu seara.

Ceapa curatata si spalata se taie julien.

Intr-o tigaie punem ulei la incins si adaugam ceapa si lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam rosiile, un pic de sare si mararul uscat, mai lasam 5 minute, amestecam si adaugam ardeii taiati fasii, potrivim de gust cu sare si piper si lasam inca 5 minute pe foc, tragem tigaia deoparte. Adaugam usturoiul pisat si patrunjel verde, dupa ce am oprit focul pentru as pastra aromele.

 

TIPS-URI

1

puteti pune usturoi mai putin, noua ne place mult si am pus din toata inima ;)

2

daca veti folosi ardeii rosii, mancarica va fi mai dulce si mai frumoasa la culoare

3

usturoiul si verdeata se adauga dupa ce am oprit focul

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de ardei copti cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii