Tocana de legume cu orez si ciuperci

de susu in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 1996 vizualizari

 

O mancarica usor picanta ce seamana cu un ghiveci, merita incercata. Am pastrat un borcan pentru consum si restul am depozitat in camara.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ceapa alba si rosie
  • 300 gr morcovi
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 1.5 kg ardei capia rosu si galben
  • 200 ml ulei de buna calitate
  • 1 cescuta mica de orez basmati cu bob lung
  • 1 kg de rosii coapte
  • 1 legatura patrunjel verde
  • frunze de coriandru verde
  • 1/2 ardei iute fara seminte
  • frunzele de la o telina mica
  • 4 catei de usturo
  • i1/2 telina mica
  • 1 lingurita de zahar
  • 3 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 1 lingurita curry
  • 1/3 lingurita curcuma
  • 3 linguri mari de pasta concentrata de tomate
  • ienibahar boabe
  • sare grunjoasa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu orez si ciuperci:

Ciupercile nu se curata de pielita doar se spala de pamant dupa care se toaca marunt. O parte din ceapa se toaca marunt si cealalta se macina la masina de tocat. Ardeii se curata de seminte si nervura si se taie cuburi mari dupa care se dau la masina. Morcovul se rade fin o parte si restul se da prin razatoarea mare sau se baga prin masina, la fel si telina.


Rosiile se oparesc, se decojesc si se dau prin masina de tocat impreuna cu verdeata. Incalzim uleiul, punem cativa catei de usturoi zdrobiti si restul intregi. Adaugam ceapa si-o calim pana-si schimba culoarea. Urmeaza pe rand morcovul, ciupercile si dupa 20 de minute dupa ce a scazut zeama punem ardeii. Punem sarea, piperul si dupa inca 25 de minute punem rosiile. Trebuie mestecat mereu sa nu se prinda. Dam oala la cuptor sa se mai ingroase si spre sfarsit punem orezul aproape fiert. Inainte sa fie gata tocana punem orezul in apa si-l lasam jumatate de ora.


Punem orezul in doua cantitati de apa, sare, foi de dafin, putin sumac si tandori masala pentru gust. Fierbem acoperit la foc mic. Cand a fiert aproape de tot, vreo 90 % il punem in tocana, amestecam usor cat sa-l incorporam si-l mai tinem putin la cuptor. Din acest moment nu mai amestecam sa nu zdrobim orezul, doar miscam cratita. Gustam tocana si potrivim de sare. Oala si lingura folosite trebuiesc oparite inainte. Incalzim borcanele si capacele, le asezam pe cutite si le umplem cu tocana.


Lovim borcanele de masa ca sa se aseze mai bine compozitia. Lasam spatiu la gura de 2-3 degete. Stergem gura borcanelor si le mai dam putin la cuptor sa prinda o pojgita deasupra. Le punem capacele si le dam 20-30 min la cuptor dupa care le punem in paturi la cald. Incercati sa indepartati toate semintele de la ardei ca sa nu fermenteze tocana. Borcanele se aseaza pe lama cutitelor intr-un lighean si le tinem cu apa clocotita si detergent de vase cateva ore. Se spala, se clatesc foarte bine dupa care tot asezate cu cutite in ghiuveta se oparesc gura borcanelor cu apa si capacele. Se lasa la uscat dupa care se procedeaza ca mai sus, le dam la cuptorul neincalzit si dupa aceea dam drumul la foc. Borcanele nu se dau reci la cuptorul incalzit

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

22.03.2016, 18:20

f bine arata

Rocsi 1

22.03.2016, 21:21

Foarte, foarte buna este!

MotanLaOale 1

23.03.2016, 15:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere si stafide in foi de placinta