Mancarica de cartofi condimentata

de dentistutza in Mancaruri de post, 2 Dec 2010 | 3362 vizualizari

 

Odata cu iarna parca creste pofta pentru o muratura buna; si cu ce merge muratura mai bine decat cu o mancare satioasa, aromata si cu mult sos ?

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri pasta de tomate
  • cateva linguri ulei masline
  • 3 frunze dafin
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita cimbru uscat faramitat intre degete
  • 1 lingurita rasa zahar (daca va place)
  • 1/3 lingurita chimen macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de cartofi condimentata:

Cartofii cojiti se taie cuburi sau rondele de dimensiune potrivita. Ceapa se taie marunt si se pune cu uleiul de masline la calit intr-un vas cu fundul mai gros sau ceaunel de tuci. Pana devine sticloasa se adauga si foile de dafin, boiaua (dulce sau picanta dupa plac), cimbrul si chimenul.  Cand ceapa devine transparenta si moale se pun cartofii si se amesteca la foc potrivit. Cand si cartofii incep sa se schimbe la culoare se acopera cu apa fierbinte, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba pana se moaie cartofii. Cam 5 minute inainte de final se adauga pasta de rosii desfacuta in putina apa calda si zaharul. Usturoiul se piseaza si se adauga chiar inainte de stingem focul. Se acopera si se lasa sa stea cam 30 de minute inainte de a servi.

TIPS-URI

1

Cine pofteste desigur o poate combina cu carnita sau carnati

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de cartofi condimentata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi, ciuperci cu cimbru, usturoi si vin