Tocanita de ardei copti

de Criss in Mancaruri de post, 23 Oct 2015 | 3145 vizualizari

 

Azi vin cu o reteta simpla, vegetariana, o reteta de toamna. Dupa cum v-am mai spus, mie imi plac mult de tot retetele fara carne, mai ales in perioada primavara-vara-toamna cand in piete gasim tot felul de legume. Mancarea aceasta necesita ceva mai mult timp, dar merita cu siguranta tot timpul si efortul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei kapia
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti:



Ardeii se coc pe o plita sau in cuptor, cum va place mai mult, se pun intr-un vas si se acopera cel putin 15-20 minute, pentru ca apoi se pot curata mult mai usor. Se curata de coaja si se indeparteaza cotorul si samburii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline. Se adauga ardeii taiati fasii si o cescuta de apa, se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se adauga rosiile decojite taiate cubulete. Se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si scade sosul, se adauga sare si piper dupa gust, optional o lingurita de zahar pentru a taia din aciditatea rosiilor si usturoiul taiat in felii subtiri.Se mai lasa sa dea un clocot, apoi se stinge focul si se presara verdeata deasupra. Aceasta mancare se poate servi ca si garnitura langa friptura sau pur si simplu ca atare, cu mamaliga.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Criss 1

23.10.2015, 16:26

Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

Rocsi 1

23.10.2015, 19:13

Cat de mult imi place aceasta tocanita!

Micutza Luana 1

08.11.2015, 13:55

tare buna tre sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur