Mâncărică de cartofi cu carne de curcan

de miki_a in Curcan, 7 Ian 2016 | 1849 vizualizari

 

Vă invit să savurăm împreună o "mâncărică" bună și plină de savoare! 

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpă superioară de curcan (dezosată);
  • 2 morcovi;
  • 2 cepe;
  • 1 păstârnac;
  • 6 cartofi albi, potriviți;
  • 750 ml. supă caldă și limpede de curcan;
  • 250 ml. suc gros de roșii;
  • 10 boabe de piper;
  • 2 foi de dafin (rupte în bucăți);
  • 1/2 legătură de pătrunjel;
  • 3 linguri de ulei;
  • sare după gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de cartofi cu carne de curcan:

Curățăm carnea de pielițe și tendoane și o tăiem bucăți mici, cât o înghițitură.


Într-o tigaie încingem uleiul și punem carnea. O dăm la foc mic, să se înăbușe uniform, învartind ocazional în tigaie. Carnea va lăsa suc propriu pe care îl lăsăm să se evapore.


Între timp, pregătim celelalte ingrediente (în ordinea pregătirii le vom și adăuga în tigaie; după fiecare adăugare de ingrediente amestecăm picurând câteva linguri cu supă pentru a preveni arderea):


- curățăm morcovii și îi feliem subțire;


- curățăm cepele și le tocăm mărunt;


- curățăm păstârnacul și îl tăiem bucăți cât mai subțiri;


- curățăm cartofii și îi tăiem bucăți potrivite.


După ce am adăugat toate legumele în tigaie, punem treptat și supă, pănă la consistența dorită.


După ce carnea și legumele s-au pătruns suficient adăugăm boabele de piper, foile de dafin și sucul gros de roșii. Lăsăm la foc mic pentru încă 10 minute, timp în care pregătim verdeața. Condimentăm cu sare după gust. Oprim focul, punem verdeața tocată și acoperim cu capac.


Servim caldă, cu salate de sezon, mujdei, ardei iuți etc.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Puteți folosi și alt tip de carne de pasare, dar timpul de fierbere este posibil să fie mai mare sau mai mic.

2

Dacă nu aveți supă de carne este bună și cea de legume sau apa (dar să fie caldă).

3

Puteți condimenta cu leuștean uscat, cimbru, mărar sau ce vă place. Condimentele obligatorii sunt cele care vă plac.

4

Prepararea se face în tigaie cu capac (măncărica va ieși zemoasă și gustoasă pentru că toate ingredintele se înăbușe uniform).

5

Fierbeți conform timpului, nici mai mult (să obțineți o măncărică terciuită), nici mai puțin (carnea sau legumele să fie crude sau insuficient pătrunse).

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de cartofi cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

08.01.2016, 08:58

Ce mâncare buna ai făcut!

miki_a 1

08.01.2016, 11:42

Multumesc Mirela!

dantes 1

09.01.2016, 14:07

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu stafide inabusit in staniol, la cuptor