Mancarica de fasole

de Doralinda in Mancaruri de post, 16 Noi 2012 | 3191 vizualizari

 

E o mancare de post intr-adevar, dar mie imi place foarte mult si in tot restul anului, dar mai ales iarna, cand e frig afara; si bineinteles ca merge niste muraturi langa, sau chiar o ceapa rosie crapata in patru!!!!!!
Stiu ca e o mancare banala si care toata lumea stie sa o prepare, dar ptr ca am pregatit-o azi, si mi-a iesit asa gustoasa, m-am gandit sa o postez!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba medie
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov
  • 2-3 tulpini de telina impreuna cu frunzele
  • 200 gr bulion de rosii (sau pasta de rosii)
  • putin cimbru uscat
  • sare, piper
  • 100 ml ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole:

Las fasolea toata noaptea intr-o oala cu apa, a doua zi scurg apa si o fierb 30 min in oala sub presiune ( depinde de fasole, eu uneori o las chiar mai putin, 20 min). Intre timp, calesc ceapa in ulei, adaug bulionul de rosii, las sa fiarba cam 5 minute apoi adaug fasolea, morcovul taiat rondele, telina si cimbru, amestec si o iau de pe foc. Vars continutul intr-o tava pirex sau de lut, acopar cu apa fierbinte si las la cuptor 20 min la 200C. Potrivesc de sare si piper dupa gust.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Doralinda 1

17.11.2012, 15:48

Mamaiaelena, sigur ca ardei grasi se gasesc peste tot in lume, din america latina pana in asia sunt folositi, nu oi fi eu as in gastronomie, dar cateva notiuni am si eu. Se gasesc si castraveciori foarte mici in otet, dar daca citesti mai atent, ma referea la gogonele, care sunt in saramura, la pepeni murati, la fel in saramura sunt, si nu cred ca in africa se mananca asa ceva, de ce?! Ptr ca din cauza climatului, in fiecare tara se mananca diferit, si muraturile se mananca acolo de obicei unde e frig! Asa cum in romania nu cresc banane, lamai etc. Si in plus, faceam o gluma, dar vad ca nu s-a inteles bine! Poate se gasesc in europa muraturi, sigur, tocmai am cumparat varza murata din elvetia la pachet, dar de ce se gaseste acolo? Ptr ca nemtii mananca choucrut cu carnati, ei la mine unde locuiesc, in afara de ce am zis mai sus, nu se gaseste altceva. Sper ca nu te-ai suparat ptr toata explicatia, dar cred ca acum ai inteles ca NU in toata lumea exista toate legumele si fructe!

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:24

Doralinda 1

19.11.2012, 10:49

Gabitza, esti o dulce

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta (de post)