Mancarica de fasole

de Doralinda in Mancaruri de post, 16 Noi 2012 | 5320 vizualizari

 

E o mancare de post intr-adevar, dar mie imi place foarte mult si in tot restul anului, dar mai ales iarna, cand e frig afara; si bineinteles ca merge niste muraturi langa, sau chiar o ceapa rosie crapata in patru!!!!!!
Stiu ca e o mancare banala si care toata lumea stie sa o prepare, dar ptr ca am pregatit-o azi, si mi-a iesit asa gustoasa, m-am gandit sa o postez!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba medie
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov
  • 2-3 tulpini de telina impreuna cu frunzele
  • 200 gr bulion de rosii (sau pasta de rosii)
  • putin cimbru uscat
  • sare, piper
  • 100 ml ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole:

Las fasolea toata noaptea intr-o oala cu apa, a doua zi scurg apa si o fierb 30 min in oala sub presiune ( depinde de fasole, eu uneori o las chiar mai putin, 20 min). Intre timp, calesc ceapa in ulei, adaug bulionul de rosii, las sa fiarba cam 5 minute apoi adaug fasolea, morcovul taiat rondele, telina si cimbru, amestec si o iau de pe foc. Vars continutul intr-o tava pirex sau de lut, acopar cu apa fierbinte si las la cuptor 20 min la 200C. Potrivesc de sare si piper dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Doralinda 1

17.11.2012, 15:48

Mamaiaelena, sigur ca ardei grasi se gasesc peste tot in lume, din america latina pana in asia sunt folositi, nu oi fi eu as in gastronomie, dar cateva notiuni am si eu. Se gasesc si castraveciori foarte mici in otet, dar daca citesti mai atent, ma referea la gogonele, care sunt in saramura, la pepeni murati, la fel in saramura sunt, si nu cred ca in africa se mananca asa ceva, de ce?! Ptr ca din cauza climatului, in fiecare tara se mananca diferit, si muraturile se mananca acolo de obicei unde e frig! Asa cum in romania nu cresc banane, lamai etc. Si in plus, faceam o gluma, dar vad ca nu s-a inteles bine! Poate se gasesc in europa muraturi, sigur, tocmai am cumparat varza murata din elvetia la pachet, dar de ce se gaseste acolo? Ptr ca nemtii mananca choucrut cu carnati, ei la mine unde locuiesc, in afara de ce am zis mai sus, nu se gaseste altceva. Sper ca nu te-ai suparat ptr toata explicatia, dar cred ca acum ai inteles ca NU in toata lumea exista toate legumele si fructe!

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:24

Doralinda 1

19.11.2012, 10:49

Gabitza, esti o dulce

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole rosie