Mancarica rapida cu mazare, morcovi si cumin

de Lia_ in Mancaruri de post, 25 Aug 2013 | 4812 vizualizari

 

Cand n-aveti timp de gatit si aveti prin congelator niste mazare, va propun mancarica asta care este f. rapid de facut si care noua ne-a placut mult.
Eu am facut-o ca garnitura la pastrama de pui.
Este o reteta inedita, cu specific mexican, care poate fi servita oricand in timpul zilei.
V-am scris-o asa cum e ea originala si in paranteza am specificat cum am redus din condimente dupa placul familiei.
Legumele sunt foarte sanatoase iar aceasta reteta poate fi servita simpla sau poate fi folosita drept garnitura pentru alte mancaruri.

 

INGREDIENTE

  • morcov 3 bucati
  • mazare 1 punga
  • ceapa rosie 1 bucata
  • ghimbir 1 lingurita (eu am pus doar 1/2)
  • chimion (cumin, camun, in nici un caz chimen)-2 lingurite (eu am pus doar 1/2 lingurita)
  • boia iute 1 praf
  • coriandru 1 praf
  • curcuma (turmeric)1 praf
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica rapida cu mazare, morcovi si cumin:

3 bucati morcov se taie rondele si se pun deoparte la indemana.

Se toaca 1 ceapa rosie.
Se pun 2-3 linguri de ulei la incins intr-o tigaie mare.
Dupa ce acesta s-a incins se adauga 1 ceapa rosie tocata+1/2 lingurita cumin la foc mic.
Se amesteca pana cand ceapa capata aspectul dorit.
Apoi se adauga 1 (sau 1/2) lingurita de ghimbir si 1 praf de curcuma.
Se adauga praful de boia si se amesteca bine.

Morcovii taiati se adauga in tigaie.
Se mai tine tigaia la foc mic aproximativ 5min.

Se adauga mazarea in tigaie si se acopera cu un capac.
Se lasa cca. 2-3 min la foc mediu.
Daca este necesar, se adauga putina apa pentru a nu se lipi legumele de fundul tigaii.
Eu am adaugat 1 cana mica cu apa fierbinte si am gatit-o sub capac pana a scazut apa de tot.

Se adauga zeama de la o lamaie si 1 praf coriandru. Se amesteca bine.

Mancarea se serveste calda, cu paine sau orez sau ca garnitura la un preparat din carne.

Savurati cu placere!

TIPS-URI

1

In loc de morcovi se poate folosi pastarnac.

2

Praful de boia ofera un gust aparte mancarii si de aceea trebuie adaugat dupa gustul vostru.

3

In poza am uitat sa arat boiaua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica rapida cu mazare, morcovi si cumin" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu legume