Marmelada de gutui (rapida)

de cristeena20 in Conserve, 6 Noi 2015 | 1487 vizualizari

 

Vecina mea batranica mi-a adus zilele trecute o plasa de gutui din gradina de la ea (Bio) aromate. Si totodata mi-a dat reteta ei de succes -simpla, rapida si minunata. Pare prea simpla sa fie buna, dar eu am incercat si a ramas favorita mea.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de gutui- gata alese
  • 1 kg zahar
  • 200 ml apa
  • putin suc de lamaie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada de gutui (rapida):

Gutuile le-am spalat foarte bine, sa indepartez tot puful . Am folosti gutuile cu coaja cu tot, doar am scos cotorul. Deci fructele spalate le-am taiat cubulete potrivite si le-am pus in cucta (oala cu presiune) cu zaharul (puteti folosi zahar alb sau brun) si apa. Lasam sa fiarba sub presiune 15 minute (dupa ce incepe se fiarba). Stingem si cu grija lasma sa iasa aerul .


Gutuile fierte se paseaza cu blenderul vertical pana devine o pasta. Punem putin suc de lamaie si gata marmelada noastra. Eu nu am folosit conservant deoarece pastrez marmelada in frigider in caserole de plastic si am dat cadou restul. Dar voi putei adauga daca puneti la borcane.


Este minunata, aromata, are o textura perfecta. Eu m-am indragostit de ea!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de gutui (rapida)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

06.11.2015, 21:03

Uuuuuu ce fain arata

miki_a 1

07.11.2015, 00:36

Ce culoare frumoasa!

Rocsi 1

07.11.2015, 22:01

Mmm, ce delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline