Marmelada din flori de tei

de adnia in Dulceata / Gem, 22 Iun 2013 | 2977 vizualizari

 

Stiu ca in Sud s-au trecut teii, dar la munte abea acum sunt in plina floare..si parfum! Asa ca n-am putut sa nu profit si m-am pus pe cules...si pe treaba:))

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. flori de tei (doar floarea, nu si frunzulitele care le insotesc)
  • 750 ml apa
  • 750 gr. zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada din flori de tei:

Se aleg intai florile (se rup cele 2 frunzulite care sunt atasate de codita, deoarece acestea dau un gust amar preparatului), se clatesc usor in apa rece, apoi se lasa la uscat pe un prosop absorbant. Se prepara un ceai concentrat din apa si flori (se fierb cca 15 minute), apoi se mixeaza cu totul foarte bine in blender, pana obtinem o pasta foarte fina si vascoasa (veti vedea ca teiul elibereaza un soi de pectina, care ajuta la legarea marmeladei). Se pune din nou pe foc, impreuna cu zaharul si se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda de fundul oalei (eu am folosit una din fonta). Se lasa la fiert pana scade la jumatate. Se ia de pe foc si se mai lasa 15-20 minute la racorit. Apoi se mixeaza din nou compozitia, de data aceasta adaugand zeama de lamaie, lingura cu lingura. Se toarna imediat in borcane sterilizate, se etanseaza cu capacul si se intorc cu fundul in sus pt. cateva secunde, pt. a se forma vidul. Se lasa sa se raceasca lent, dupa care se transfera in camara.


Eu sunt foarte incantata, deoarece teiul si-a pastrat parfumul si aroma, iar particulele extrem de fine de flori reprezinta o sursa foarte buna de fibre,deosebit de benefice in procesul de digestie.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada din flori de tei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

laura_n 1

22.06.2013, 15:44

asta da premiera, cel putin pt mine

Bunica 1

22.06.2013, 17:50

Rocsi 1

22.06.2013, 20:57

Nu am mai auzit, dar sunt tentanta sa gust

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu marmelada si nuca