Marmelada din flori de tei

de adnia in Dulceata / Gem, 22 Iun 2013 | 7284 vizualizari

 

Stiu ca in Sud s-au trecut teii, dar la munte abea acum sunt in plina floare..si parfum! Asa ca n-am putut sa nu profit si m-am pus pe cules...si pe treaba:))

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. flori de tei (doar floarea, nu si frunzulitele care le insotesc)
  • 750 ml apa
  • 750 gr. zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada din flori de tei:

Se aleg intai florile (se rup cele 2 frunzulite care sunt atasate de codita, deoarece acestea dau un gust amar preparatului), se clatesc usor in apa rece, apoi se lasa la uscat pe un prosop absorbant. Se prepara un ceai concentrat din apa si flori (se fierb cca 15 minute), apoi se mixeaza cu totul foarte bine in blender, pana obtinem o pasta foarte fina si vascoasa (veti vedea ca teiul elibereaza un soi de pectina, care ajuta la legarea marmeladei). Se pune din nou pe foc, impreuna cu zaharul si se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda de fundul oalei (eu am folosit una din fonta). Se lasa la fiert pana scade la jumatate. Se ia de pe foc si se mai lasa 15-20 minute la racorit. Apoi se mixeaza din nou compozitia, de data aceasta adaugand zeama de lamaie, lingura cu lingura. Se toarna imediat in borcane sterilizate, se etanseaza cu capacul si se intorc cu fundul in sus pt. cateva secunde, pt. a se forma vidul. Se lasa sa se raceasca lent, dupa care se transfera in camara.

Eu sunt foarte incantata, deoarece teiul si-a pastrat parfumul si aroma, iar particulele extrem de fine de flori reprezinta o sursa foarte buna de fibre,deosebit de benefice in procesul de digestie.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada din flori de tei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

laura_n 1

22.06.2013, 15:44

asta da premiera, cel putin pt mine

Bunica 1

22.06.2013, 17:50

Rocsi 1

22.06.2013, 20:57

Nu am mai auzit, dar sunt tentanta sa gust

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Marmelada de portocale