Mazare cu chiftelute

de Lorra in Porc, 21 Mai 2014 | 5433 vizualizari

 

Ne place mult "mazarica" sau "bobite" cum ii spune fetita mea :) iar in combinatie cu chiftelutele din carne de purcel a iesit o bunatate !

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 300 gr. carne tocata de pucel
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • o felie de paine inmuiata in apa
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • sare si piper
  • 100 gr. faina
  • 200 ml. ulei
  • Mazare
  • 700 gr. mazare fina
  • 300 ml. suc de rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • sare
  • 100 ml. ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu chiftelute:

Pregatim carnea pentru chiftele.


Se toaca ceapa si verdeata marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, oul si painea, apoi se condimenteaza dupa gust.


Se fac bilute din compozie si se dau prin faina, apoi se aplatizeaza putin in palme si se pun la prajit in uleiul incins.


Pana sunt gata chiftelele, se toaca ceapa pentru mancarea de mazare si se pune la calit in putin ulei. Cand este gata se adauga morcovul taiat felii subtiri si se mai lasa 5 min. cu capacul pus.


Se adauga mazarea si apa cat sa o acopere. Cand a scazut apa si legumele sunt fierte se pune sucul de rosii si se mai lasa la fier inca 10 min.


La final se adauga sare dupa gust si verdeata tocata marunt, apoi se pun si chiftelutele.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Daca va intalniti vreodata cu situatia cand mancarica ramane prea zemoasa, se poate inchega cu putin rantas din apa si faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lorra 1

21.05.2014, 21:40

Mokuska, Babi, Cris, Cleme, Vladimir si Rocsi va multumesc tuturor !!!

Luckycake 1

21.05.2014, 22:22

Trebuie sa fac si eu !

Lorra 1

22.05.2014, 19:16

Luckycake

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu ananas si cascaval