Mazare cu chiftelute

de Lorra in Porc, 21 Mai 2014 | 14467 vizualizari

 

Ne place mult "mazarica" sau "bobite" cum ii spune fetita mea :) iar in combinatie cu chiftelutele din carne de purcel a iesit o bunatate !

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 300 gr. carne tocata de pucel
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • o felie de paine inmuiata in apa
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • sare si piper
  • 100 gr. faina
  • 200 ml. ulei
  • Mazare
  • 700 gr. mazare fina
  • 300 ml. suc de rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • sare
  • 100 ml. ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu chiftelute:

Pregatim carnea pentru chiftele.

Se toaca ceapa si verdeata marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, oul si painea, apoi se condimenteaza dupa gust.

Se fac bilute din compozie si se dau prin faina, apoi se aplatizeaza putin in palme si se pun la prajit in uleiul incins.

Pana sunt gata chiftelele, se toaca ceapa pentru mancarea de mazare si se pune la calit in putin ulei. Cand este gata se adauga morcovul taiat felii subtiri si se mai lasa 5 min. cu capacul pus.

Se adauga mazarea si apa cat sa o acopere. Cand a scazut apa si legumele sunt fierte se pune sucul de rosii si se mai lasa la fier inca 10 min.

La final se adauga sare dupa gust si verdeata tocata marunt, apoi se pun si chiftelutele.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Daca va intalniti vreodata cu situatia cand mancarica ramane prea zemoasa, se poate inchega cu putin rantas din apa si faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Luckycake 1

21.05.2014, 22:22

Trebuie sa fac si eu !

Lorra 1

22.05.2014, 19:16

Luckycake

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Picior de porc cu sos de hrean si smantana