Mazare cu ficatei de pui la tigaie

de COSTEO in Ficat, 20 Aug 2013 | 11018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 600 g mazare la cutie (sau mazare proaspata)
  • 1 rosie (2 linguri bulion)
  • 2 ardel gras
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 30 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu ficatei de pui la tigaie:

Ardeii si ceapa se toaca marunt si se pun intr-o cratita cu putin ulei la calit,timp de 8-10 minute.

Dupa cele 10 minute adaugam mazarea,mai adaugam o cana de apa,potrivim de sare,piper si lasam sa fiarba cam 20 minute la foc potrivit .

Spre final adaugam rosia tocata marunt sau 2 linguri de bulion.

Daca se foloseste mazare proaspata aceasta se acopera cu apa,astfel incat sa fiarba bine zarzavatul.In cazul in care se foloseste mazare din conserva e nevoie de mai putina apa,mazarea fierbandu-se mai repede.La final,adaugati mararul tocat marunt si serviti preparatul fierbinte.

Ficateii de pui se curata de venisoare,se spala bine si se pun sa fiarba in lapte,pentru a le scoate amarala.Dupa ce au dat in clocot se scurg ,se clatesc si se sterg cu servetel de hartie.Se pun la prajit in tigaie cu putin ulei,se lasa 10 minute sa se rumenasca,dupa care adaugam usturoi pisat si 30 ml de vin alb.

Mai lasam ficatei cam 7-9 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca sarati ficatei inainte de prajire,s-ar putea sa se intareasca

2

Se condimenteaza ficatul(pasare,vita sau porc)numai dupa ce este gatit

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu ficatei de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei la tigaie in sos tomat