Mancarica de mazare

de Leontina_Costel1970 in Mancaruri de post, 24 Noi 2018 | 4233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe mari
  • 1.5 kg mazare congelata
  • 3-4 linguri amestec rosii cu ardei ( pregatit de toamna)
  • 40 ml ulei
  • 3 lg bulion
  • sare
  • 1 ling zahar daca este nevoie ( posibil ca mazarea sa fie foarte dulce)
  • 1 lg marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de mazare:

Curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt.

Punem pe foc o cratita, adaugam uleiul, lasam sa se incinga, apoi adaugam ceapa si un pic de sare, amestecam pana ce devine sticloasa. Adaugam amestecul de rosii si ardei, amestecam, apoi punem mazarea scoasa din congelator. Acoperim cratita cu un capac si lasam sa se inabuse pana incepe sa se dezghete mazarea, apoi adaugam apa cat sa depaseasca de 3 degete. Lasam sa fiarba bine mazarea, la foc mic cu capacul peste cratita. Cand mazarea este fiarta, adaugam si bulionul, sare si zahar daca este nevoie, lasam sa mai fiarba 5-6 min.

Stingem focul si adaugam maraul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Galuste cu soia