Mazăre cu legume şi mentă

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 8 Feb 2013 | 3886 vizualizari

 

Îmi place gustul pe care îl dă menta acestui preparat... e ceva un pic mai deosebit faţă de varianta clasică, însă fără mare abatere.
Am mai folosit menta şi la mâncăruri cu linte şi fasole; un "gust fresh şi răcoros".

 

INGREDIENTE

  • 1000 g mazăre (2 cutii mari Bonduelle);
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 1 păstârnac;
  • 1 ardei gras verde;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 200 mL roşii pasate;
  • 1 lg ketchup picant - de casă;
  • 1 vârf lgţ chili;
  • 1/2 lgţ mentă Kotanyi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazăre cu legume şi mentă:

Se pregătesc legumele:

- ceapa se toacă mărunt;

- morcovul şi păstârnacul felii subţiri;

- ardeiul cuburi mici. 

Mazărea se clăteşte cu apă rece, se lasă la scurs. 

Într-o tigaie încăpătoare, poate fi wok, se încing 4-5 lg ulei de floarea soarelui şi se căleşte ceapa. 

Se adaugă apoi rădăcinoasele iar după ce se înmoaie puţin legumele se adaugă roşiile pasate şi o cană mică de apă.

După ce s-au pătruns morcovii, se adaugă mazărea şi ardeii; se fierbe totul la foc mic până când toate legumele sunt gata. 

După ce se stinge focul, se presară menta. 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazăre cu legume şi mentă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciupercute umplute cu soia