Mazare cu piept de pui

de merisor in Pui, 14 Mai 2014 | 2639 vizualizari

 

O mancarica buna, pe placul intregii familii.
Cred ca este mancarea pe care o repet cel mai des. De data aceasta am preparat-o la multicooker si m-am inspirat de la Bylaura.
Multumesc, Laura pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr mazare congelata
  • 500 gr piept de pui
  • 120 ml ulei
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 varf lingurita oregano
  • 2 linguri zacusca
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
  • 2 frunze dafin
  • 3-4 fire marar
  • 1 l apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu piept de pui:

Pregatim toate ingredientele sa le avem gata cand conectam multicookerul la sursa de curent.


Deci, curatam ceapa, usturoiul si morcovul, le spalam si le tocam marunt.


Pieptul de pui il spalam, il taiem cubulete si il asezonam cu sare si piper.


Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent si setam functia FRY pentru 15 minute.


Cand se incinge uleiul. adaugam bucatile de piept de pui si le rumenim usor pe toate partile, timp de cateva minute, intorcandu-le cu paleta din dotare.


Apoi vom adauga legumele tocate, cativa stropi de apa, acoperim vasul si asteptam sa expire timpul, dar mai invartim din cand in cand ingredientele din vas.


Dupa expirarea timpului, adaugam mazarea si apa cat sa fie acoperita si setam programul STEW pentru 40 de minute.


Inchidem capacul si ne vedem de alte treburi. :)


Dupa ce a trecut aproximativ 3/4 din timp, ridicam capacul si incercam mazarea daca este aproape fiarta si daca raspunsul este pozitiv, adaugam zacusca si pasta de rosii, presaram condimentele, foile de dafin, amestecam totul de cateva ori si inchidem din nou capacul.


Eu folosesc des zacusca la mancaruri, in primul rand pentru ca noi nu prea o mancam simpla, iar apoi pentru ca da un alt gust mancarurilor in special sosurilor si pe deasupra le si ingroasa mai bine.


Cand a expirat timpul, deconectam aparatul de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si presaram mararul tocat, peste mazare.


Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca mancarea este mai fluida, se poate ingrosa cu o lingura de faina diluata in putina apa si adaugata spre finalul prepararii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Lorra 1

14.05.2014, 22:34

Si noua ne place tare mult mazarea
Ma bucur ca ai preparat-o, arata tare bine si mi-ai facut o poftaaaaa

simonacallas 1

15.05.2014, 07:04

Si la noi mazarea apare destul de des in meniu. Super mancarica

merisor 1

15.05.2014, 08:25

Multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert fursecuri cu branza

de Lau 9

ieri la 21:36

Aperitiv triunghiuri cu branza

ieri la 21:16

Desert strudel cu visine, cocos si sirop de artar

de RuxyRux 9

ieri la 20:25

Desert tort cu marshmallows si coacaze

de Lau 9

ieri la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Pui cu mazare