Mazare cu pui

de alice_ciobanu in Pui, 14 Mai 2012 | 1817 vizualizari

 

E timpul de curatenie in rafturile din congelator... asa ca ultimul pachet de mazare verde, stransa de cu toamna, din gradina din spatele casei, l-am folosit pentru o mancare de mazare.
Preferata lui R. Asta asa ca sa nu mai zica:" bai...da' o mazare nu faci si tu? numai cu scortisoara si ghimbir? hai, te rog...."(sa nu mai zic de salamul de biscutit, cu care il tot fentez de mai bine de juma' de an, of...). Asa ca azi la pranz: Mazare cu pui

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 7-8 felii subtiri de bacon
  • vreo 800 gr mazare verde
  • o ceapa
  • 300 gr rosii cherry
  • 1/2 cana suc de rosii
  • sare si piper proaspat macinat
  • frunze dafin
  • ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu pui:

Carnea de pui o spalati si o puneti la fiert in nitica apa rece. Dati-i apoi cateva clocote bune, pana ce carnea e tare la atingere, dar nu trebuie sa fie fiarta. Scoateti-o si lasati-o putin la racorit.


Luati fiecare bucata de carne si o inveliti in fasiile de bacon. Intr-un vas jena sau ceva termoizolant puneti o bucata de folie de aluminiu, dubla decat lungimea tavii. Puneti in ea bucatile de carne invelite in bacon crud, stropiti-le cu ulei de masline si presarati sare si piper proaspat macinat. Inveliti-le in restul de folie de aluminiu, astfel incat sa aveti un pachet compact. Predati tava cuptorului, incalzit la 180grade si lasati acolo cam jumatate de ora. Scoateti tava si incercati sa scoateti cu grija sa nu va frigeti, folia de aluminiu, lasand in tava doar bucatile de carnita.


Separat tocati ceapa si caliti-o in putin ulei, adaugati apoi mazarea si apa rece pana o acopera si lasati la foc potrivit pana e aproape fiarta si apa scazuta.


Turnati mazarea in tava cu carne, puneti rosiile cherry (intregi daca sunt mici, daca sunt mai maricele taiati-le in doua-patru), cana de suc de rosii, sare, piper si frunzele de dafin. Dati iar la cuptor inca vreo jumatate de ora pana ce tot acest amestec devine scazut, gustos si toata casa miroase a mancare calda si imbietoare. Mmmm.....


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Sim0na 1

15.05.2012, 07:53

Si mie-mi place mazarea cu pui!!! Ce pofta mi-ai facut...

BuburuzaBubu 1

15.05.2012, 09:25

iri_iri 1

15.05.2012, 10:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu copanele de pui