Medalion de porc cu ciuperci

de Sylvia in Porc, 13 Mai 2010 | 5254 vizualizari

 

Am facut acest fel de mancare si m-am gandit sa va impartasesc reteta, sunt multe variante de preparare eu va dau varianta la care am ajuns eu dupa mai multe incercari.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru 2 portii de :
  • 300 grame de carne de porc, eu am pus cotlet taiat bucatele relativ mici si subtiri, puteti face si cu felii mari si subtiri  de carne , eu prefer varianta cu bucatelele mai mici;
  • o ceapa medie taiata fin de tot,
  • 3-4 ciuperci champinion mici,
  • 2 linguri  ulei masline sau porumb ,
  • o lingurita boia,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri de lapte,
  • amidon alimentar sau Maizena o lingurita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de porc cu ciuperci:

Intr-o tigaie mai mare punem cele 2 linguri de ulei la incins si punem apoi bucatile de carne de porc condimentate in prealabil cu sare si piper si se lasam sa se rumeneasca putin pe ambele parti pret de cateva minute. Dupa aceea le scoatem la o parte si calim in ulei ceapa si ciupercile cateva minute si apoi adaugam carnea si o lingurita de boia si turnam 200 ml de apa clocotita peste. Lasam acoperit cu un capac la foc mic timp de 15-20 minute sa se faca bine carnea de porc,


mai adaugam apa daca trebuie cat sa treaca peste bucatile de carne. La sfarsit lasam sa scada apa putin , mai dregem cu sare si piper daca trebuie si turnam peste cele 2 linguri de lapte amestecate cu amidonul si lasam sa clocoteasca putin. Trebuie sa avem un sos bine legat dar nu foate consistent. Se poate servi cu ce garnitura doriti eu am servit ieri cu cartofi piure.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

lia maria 1

13.05.2010, 18:35

dupa atata ploaieavem la meniuri cu ciuperci5 furculite

nadina73 1

13.05.2010, 23:06

super buna cu ciupercivreau si eu ,uite vin cu 5 furculite

Sylvia 1

14.05.2010, 14:10

Multumesc pentru aprecieri. Eu sunt foarte mare fan ciuperci, imi plac toate ciupercile de toate mamele mereu am in frigider cateva sortimente.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!