Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de laura_n in Slow Cooker, 9 Sep 2015 | 23470 vizualizari

 

Se stie cat de mult imi place pestele. Iar daca am posibilitatea sa aleg, prefer somonul gatit pe gratar sau la aburi, dorada sau novacul la cuptor, iar macroul saramura. Astazi am pregatit ceva simplu, gatit usor si incet la slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L. A iesit atat de bun, incat piticii mei au papat tot. Sosul de lamaie cu menta este demential, poate v-ar tenta sa il incercati. Chiar imi place cum "toarce" acest aparat de gatit si cel mai mult imi place vasul din ceramica, si daca vreti, il puteti introduce si la cuptor, asta in cazul in care ramaneti fara curent, sa zicem, sau atunci cand vreti ca mancarea sa capete o crusta crocanta sau rumena.

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane somon proaspat
  • 1 lamaie
  • 3-4 fire menta verde, proaspata
  • sare grunjoasa de Himalaya
  • 3-4 felii rosii uscate
  • cateva fire sparanghel verde, fraged
  • cateva rosii cherry
  • 50 ml apa
  • 1 cub mic de unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L la o sursa de curent.


Spalam pestele si il lasam un pic deoparte.


Spalam lamaia cu apa fierbinte si un burete aspru, curat, evident. O feliem.


Spalam sparanghelul si il lasam la scurs.


Taiem untul cuburi si il punem in vasul aparatului. Presaram sare. Asezam feliile de lamaie. Asezam medalioanele de somon direct peste lamaie. Adaugam rosiile uscate, firele de menta spalata. Adaugam apa si mai presaram putina sare.


Acoperim si selectam functia Low, timpul de preparare 1 ora.


Cu 10 minute inainte sa expire timpul de gatire, adaugam in vasul aparatului, firele de sparanghel si rosiile cherry. Acoperim si lasam inca 10 minute.


Dupa ce aparatul a incheiat programul, trece automat pe functia de pastrare la cald.


Scoatem si servim pe un platou, un medalion de peste, cateva fire de sparanghel crocant, si turnam un pic din sosul de lamaie cu menta peste ele. Simplu si gustos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Xandrinne 1

17.12.2016, 19:20

UrsanMihaela 1

16.12.2017, 17:37

apetisant

Ancutsa 1

07.10.2018, 17:40

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L