Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de laura_n in Slow Cooker, 9 Sep 2015 | 29796 vizualizari

 

Se stie cat de mult imi place pestele. Iar daca am posibilitatea sa aleg, prefer somonul gatit pe gratar sau la aburi, dorada sau novacul la cuptor, iar macroul saramura. Astazi am pregatit ceva simplu, gatit usor si incet la slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L. A iesit atat de bun, incat piticii mei au papat tot. Sosul de lamaie cu menta este demential, poate v-ar tenta sa il incercati. Chiar imi place cum "toarce" acest aparat de gatit si cel mai mult imi place vasul din ceramica, si daca vreti, il puteti introduce si la cuptor, asta in cazul in care ramaneti fara curent, sa zicem, sau atunci cand vreti ca mancarea sa capete o crusta crocanta sau rumena.

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane somon proaspat
  • 1 lamaie
  • 3-4 fire menta verde, proaspata
  • sare grunjoasa de Himalaya
  • 3-4 felii rosii uscate
  • cateva fire sparanghel verde, fraged
  • cateva rosii cherry
  • 50 ml apa
  • 1 cub mic de unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L la o sursa de curent.

Spalam pestele si il lasam un pic deoparte.

Spalam lamaia cu apa fierbinte si un burete aspru, curat, evident. O feliem.

Spalam sparanghelul si il lasam la scurs.

Taiem untul cuburi si il punem in vasul aparatului. Presaram sare. Asezam feliile de lamaie. Asezam medalioanele de somon direct peste lamaie. Adaugam rosiile uscate, firele de menta spalata. Adaugam apa si mai presaram putina sare.

Acoperim si selectam functia Low, timpul de preparare 1 ora.

Cu 10 minute inainte sa expire timpul de gatire, adaugam in vasul aparatului, firele de sparanghel si rosiile cherry. Acoperim si lasam inca 10 minute.

Dupa ce aparatul a incheiat programul, trece automat pe functia de pastrare la cald.

Scoatem si servim pe un platou, un medalion de peste, cateva fire de sparanghel crocant, si turnam un pic din sosul de lamaie cu menta peste ele. Simplu si gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de sfecla cu legume la slow cooker Crock-Pot