Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta

de Bya Ralu in Somon, 8 Apr 2012 | 10485 vizualizari

 

Nu am mai mancat somon pana acuma,dar este foarte bun,vi-l recomdand cu mare placere

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati somon
  • ulei masline
  • lamaie
  • unt
  • 1 rosie
  • 2 catei usturoi
  • vin rosu
  • 2 linguri bulion
  • condimente peste,rozmarin,patrunjel marunt

Pentru mamaliga

  • apa,sare si malai

Pentru mujdei:

  • 4 catei usturoi,ulei,sare si smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta:

Pestele se stropeste cu ulei de masline,se condimenteaza pe fiecare parte si se aseaza intr-un castron termorezistent,deasupra punem cate o felie de unt.Separat se face un sos din 2 linguri bulion,vin rosu,apa si condimente|(busuioc,cimbru,boia dulce,piper si peperoncino).Se adauga sosul,se pune o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 20 minute.Cand e gata se stropeste cu lamaie,se pune rosia taiata cubulete,impreuna cu usturoiul taiat marunt peste fiecare bucata de peste,se acopera cu folia de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 7 minute.


Intre timp intr-un ceaun punem apa,putina sare,iar cand clocoteste adaugam cate putin din malai,se lasa sa fiarba putin(10min).


Se serveste totul cald cu mujdeiul facut

 

TIPS-URI

1

se serveste cu un pahar de vin alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

16.04.2012, 16:27

multumesc frumos

Micutza Luana 1

15.06.2013, 23:19

Bya Ralu 1

16.06.2013, 01:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor