Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată

de Satisfyyourcravings in Vita, 17 Ian 2013 | 4135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 grame muşchi de vită fraged (tenderlion) taiat în felii de grosimea dorită
  • 3 linguri mix de piper negru, alb, verde și roșu
  • 1 linguriță boabe de muștar
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • 4 cartofi medii tăiați în cuburi egale
  • 1 ceapă roșie tăiată julienne
  • 1/2 pahar lapte integral
  • 70 grame unt nesărat la temperatura camerei
  • sare/ piper
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată:

Bucata de carne se calibrează și se îndepărtează excesul de grăsime. 

Se amestecă usturoiul cu mixul de piper, boabele de muștar și puțin ulei de măsline pentru a obține o pastă cu care se acoperă întreaga bucată de carne. Se refrigerează peste noapte.

Se aduce carnea la temperatura camerei înainte de a fi gătită. Se încălzește tigaia pe foc mediu și de adaugă 20 de grame de unt. Când untul nu mai face spumă, se adaugă bucățile de carne și se gătește în funcție de nivelul de preparare dorit: între 7 şi 13 minute în funcţie şi de grosimea bucăţii de carne. Se lasă la răcit cel puţin un timp egal cu  cel de gătire.

Într-o oală încăpătoare se aduce la punctul de fierbere apă cu sare. Se adaugă cartofii și se  gătesc pentru 15-20 de minute. Se scurg  de apă și se amestecă cu untul, laptele, sare și piper zdrobindu-i nu  foarte fin. 

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și se găteste la foc mic pentru 10-15 minute, până când ceapa are o culoare brun închis, amestecând continuu pentru a evita arderea acesteia. 

Se amestecă écrasé de cartofi obținut anterior cu ceapa caramelizată și se  servește împreună cu medalionul de vită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

17.01.2013, 16:24

O reteta fina si delicioasa cu siguranta!

Merisor 1

17.01.2013, 21:09

Ce bine suna!

Sim0na 1

17.01.2013, 22:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu carne de vitel- Philips Multicooker