Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată

de Satisfyyourcravings in Vita, 17 Ian 2013 | 1635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 grame muşchi de vită fraged (tenderlion) taiat în felii de grosimea dorită
  • 3 linguri mix de piper negru, alb, verde și roșu
  • 1 linguriță boabe de muștar
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • 4 cartofi medii tăiați în cuburi egale
  • 1 ceapă roșie tăiată julienne
  • 1/2 pahar lapte integral
  • 70 grame unt nesărat la temperatura camerei
  • sare/ piper
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată:

Bucata de carne se calibrează și se îndepărtează excesul de grăsime.


Se amestecă usturoiul cu mixul de piper, boabele de muștar și puțin ulei de măsline pentru a obține o pastă cu care se acoperă întreaga bucată de carne. Se refrigerează peste noapte.


Se aduce carnea la temperatura camerei înainte de a fi gătită. Se încălzește tigaia pe foc mediu și de adaugă 20 de grame de unt. Când untul nu mai face spumă, se adaugă bucățile de carne și se gătește în funcție de nivelul de preparare dorit: între 7 şi 13 minute în funcţie şi de grosimea bucăţii de carne. Se lasă la răcit cel puţin un timp egal cu cel de gătire.


Într-o oală încăpătoare se aduce la punctul de fierbere apă cu sare. Se adaugă cartofii și se gătesc pentru 15-20 de minute. Se scurg de apă și se amestecă cu untul, laptele, sare și piper zdrobindu-i nu foarte fin.


Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și se găteste la foc mic pentru 10-15 minute, până când ceapa are o culoare brun închis, amestecând continuu pentru a evita arderea acesteia.


Se amestecă écrasé de cartofi obținut anterior cu ceapa caramelizată și se servește împreună cu medalionul de vită.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

17.01.2013, 16:24

O reteta fina si delicioasa cu siguranta!

merisor 1

17.01.2013, 21:09

Ce bine suna!

Sim0na 1

17.01.2013, 22:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos de rosii