Melci cu branza si mac

de gaby_duceag in Dulciuri, 7 Ian 2015 | 5339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 650-700 gr faina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 gr drojdie
  • un ou
  • 2 linguri iaurt
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apa minerala
  • 50 ml ulei de masline
  • Umplutura
  • 250 gr urda sarata
  • 250 gr branza dulce de vaca
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa lamaie
  • optional – 1-2 linguri gris, doar daca branza de vaci e zeroasa
  • Pentru uns
  • un ou
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu branza si mac:

Intr-un bol micut amesteca drojdia cu laptele cald, o lingurita de zahar si 3-4 linguri faina.


Omogenizeaza si lasa la loc cald amestecul pana-si dubleaza volumul.


Pune faina intr-un vas mare, fa o gropita in mijloc si pune amestecul cu drojdie.


Adauga apa minerala, oul, iaurtul, restul de zahar si sarea.


Amesteca cu mana curata apoi incepe sa framanti aluatul adaugand treptat uleiul de masline.


Framanta timp de 10 minute. Trebuie sa obtii un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugi fie lichid (apa sau lapte) fie faina.


Acopera bolul cu un servet curat si lasa aluatul la loc cald pentru o ora.


Cand si-a dublat volumul presara pe el faina si mai framanta putin.


Imparte aluatul in bucati egale (mari sau mici, depinde cum vrei sa faci melcii) si pregateste umplutura. Eu seara am facut 12 micuti, am lasat restul de aluat la frigider si am mai copt a doua zi, 8 bucati mai marisori.


Amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol, omogenizeaza bine. Daca nu e cazul si umplutura este destul de legata, nu mai adaugi grisul.


Ia fiecare bucata de aluat si intinde-o cu sucitorul pana capata forma ovala.


Pune cate o lingura din amestecul de branza, ruleaza aluatul si da-i apoi forma de melc.


Aseaza toti melcisorii in tava tapetata cu hartie pentru copt, unge-i cu ou batut si presara mac.


Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace melcisorii la foc mediu, pana se rumenesc frumos.


Cand scoti tava din cuptor acoper-o cu un servet curat si mai lasa 10 minute apoi poti servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (24)

mirela0911 1

08.01.2015, 13:30

Foarte buni!

Teo 1

08.01.2015, 20:27

Tare mult imi plac!

dantes 1

10.01.2015, 11:30

Tare buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI