Melci cu dovleac si cocos

de - TABITA - in Dulciuri, 19 Mar 2014 | 1117 vizualizari

 

Pentru ca imi plac mult si dovleacul si cocosul si am executat aceasta reteta.
Multumesc Nicoleta pentru inspiratie.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 800 g dovleac
  • 100 g cocos ras
  • 200 g zahar
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • Pentru uns:
  • putin unt
  • cateva linguri de lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu dovleac si cocos:

Am scos din frigider foaia de aluat.


Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.


Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie.


Dupa ce s-a inmuiat putin, l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine sucul. Din cand in cand am apasat cu o lingura.


l-am lasat sa se raceasca.


Am intins uniform dovleacul peste foaia de aluat. Am presarat cocosul peste dovleac.


Am rulat strans (pe latimea foii). (Pentru a se taia mai bine feliile, se da la congelator pentru aproximativ 20 de minute sa se intareasca.)


Am taiat felii de 1, 5-2 cm, le-am uns cu putin unt amestecat cu cateva linguri de lapte si le-am pus in tava pe hartia de copt.


Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 25-30 de minute.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se lasa sa se scurga bine sucul de la dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu dovleac si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

- TABITA - 1

20.03.2014, 12:42

Buni,buni Meri

laura_n 1

21.03.2014, 16:45

ce frumosi sunt!

- TABITA - 1

21.03.2014, 18:37

Multumesc Laura!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu nuca si sos de vin