Melci cu dovleac si cocos

de Tabita _ in Dulciuri, 19 Mar 2014 | 4449 vizualizari

 

Pentru ca imi plac mult si dovleacul si cocosul si am executat aceasta reteta.
Multumesc Nicoleta pentru inspiratie.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 800 g dovleac
  • 100 g cocos ras
  • 200 g zahar
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • Pentru uns:
  • putin unt
  • cateva linguri de lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu dovleac si cocos:

 Am scos din frigider foaia de aluat. 

 Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. 

 Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie. 

 Dupa ce s-a inmuiat putin, l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine sucul. Din cand in cand am apasat cu o lingura. 

 l-am lasat sa se raceasca. 

 Am intins uniform dovleacul peste foaia de aluat. Am presarat cocosul peste dovleac. 

 Am rulat strans (pe latimea foii). (Pentru a se taia mai bine feliile, se da la congelator pentru aproximativ 20 de minute sa se intareasca.) 

 Am taiat felii de 1, 5-2 cm, le-am uns cu putin unt amestecat cu cateva linguri de lapte si le-am pus in tava pe hartia de copt. 

 Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 25-30 de minute.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se lasa sa se scurga bine sucul de la dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu dovleac si cocos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara