Melci cu miere, pere si nuci

de ala_oancea in Prajituri, 14 Mai 2009 | 8686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 175 gr iaurt
  • 40 gr unt
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 35 gr zahar
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri mari de gem/piure de pere
  • 1/2 cana nuci
  • 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu miere, pere si nuci:

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Mierea se amesteca cu nucile taiate marunt si cu gemul de pere. Eu am folosit pere din compot facute piure. Se intinde aluatul intr-o forma dreptungiulara. Se aseaza umplutura si se ruleaza. Se taie felii si se ung melcii cu oul batut, amestecat cu o lingura de lapte. Se coc aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc.
Au iesit 14 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu miere, pere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie